- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Egészség

Article images

Zűrzavar a diploma mögött

Gyakran úgy emlegetjük az egyetemista éveket, mint az élet legszebb éveit. Ennek ellenére a sok teljesített/elbukott teszt, beadandó és vizsga mögött olykor szorongás és stressz is rátörhet egy egyetemistára. Tényleg olyan kifogástalan életszakaszról beszélhetünk?

Article images

Hogyan hatott mindez a gyermekekre?

A Covid az elmúlt két évben szinte az életünk részévé vált. Naponta kaptunk új információkat a fertőzöttekről, az elhalálozottak számáról. A világjárvány megváltoztatta az életünket. Hogyan birkóztak meg ezzel a helyzettel a szülők, és milyen hatással volt a kisgyermekekre a pandémia?

Article images

A sorozatok rabságában

Alig tíz évvel ezelőtt a sorozatfalást még lehetett kontrollálni, mivel általában hetente egy részt adtak le a televízióban kedvenc sorozatunkból. Ma a Netflix és más hasonló felületeknek köszönhetően senkinek nem kell várnia kedvenc sorozatának következő epizódjára. Ez egyfajta elégedettséghez vezet, mivel a részeket azonnal feltöltik. Horvát Barbara pszichológussal beszélgettünk a sorozatfüggőségről és annak okairól.

Article images

A szép mosoly fél egészség

Ez a hónap különösen alkalmas arra, hogy jobban odafigyeljünk szájüregünk egészségére, mivel a Fogorvosok Világszövetsége (FDI) március 20-át az Egészséges száj világnapjává nyilvánította, figyelmeztetve a fogaink épségének fontosságára. Ezen a napon ünnepeljük a boldogság nemzetközi napját is.

Article images

Minden jöhet, csak hús ne legyen?

Vajon igaz, hogy a növényi alapú étrend nem túl laktató, és gyorsan megéhezünk utána? Vagy ez csak tévhit? Mindenesetre a vegetáriánus életmód igenis lehet nagyon változatos és sokszínű.

Article images

A legcsodálatosabb fájdalom

A fájdalom általában negatív érzés. Mégis létezik az a fájdalom, amit érdemes elviselni. A szülés az egyik legfájdalmasabb dolog a világon. Ugyanakkor a legcsodálatosabb is, mivel a végén egy kisbaba jön a világra.

Article images

Mit kompenzálunk a sorozatfalással?

Sokan mondogatják kedvenc sorozatuk nézése közben: „csak még egy rész, és megyek aludni.” Végül aztán olykor egész éjjel fent maradnak, és a lehető legtöbb részt megnézik. Amikor reggel holtfáradtan ébrednek, akkor megfogadják, hogy többet nem fordul elő, este viszont kezdődik minden elölről. Ha túlzásba visszük a sorozatok nézését, kezdhetünk aggódni...

Article images

Omikron vagy allergia?

Közeledik a tavasz, néhány növény már virágzik. Magától értetődőnek vesszük, hogy mindenki várja a szép időt. A virágzó növényeknek azonban nem mindenki örül. A pollenek már ilyenkor is megkeserítik a szénanáthások életét. Ráadásul továbbra is terjednek a koronavírus különböző variánsai. Ha nyilvános helyen köhögünk vagy tüsszögünk, nem menekülünk a szúrós tekintetektől. Mindenki azonnal a vírusveszélyre gondol. Jobb, ha tudjuk, mivel van dolgunk: omikron vagy allergia.

Article images

Mindenmentes finomságok

Szollár Bianka cukor-, laktóz- és gluténmetes süteményeket készít, amelyek az ünnepek alatt (is) hatalmas sikert arattak. Miben különböznek ezek a finomságok a hagyományos sütiktől? Hogyan készülnek? Bianka most elmeséli nekünk.

Article images

Ha vért adsz, életet adsz!

December 28-án önkéntes véradási akció volt Magyarkanizsán a helyi Vöröskereszt szervezet és a Szabadkai Transzfúziós Szolgálat szervezésében.

1 2 > >