- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Ha vért adsz, életet adsz!

Bús Viola

2021. 12. 30. 14:55

December 28-án önkéntes véradási akció volt Magyarkanizsán a helyi Vöröskereszt szervezet és a Szabadkai Transzfúziós Szolgálat szervezésében.

Baráth Szabolcs, a magyarkanizsai Vöröskereszt munkatársa elmondta, hogy az önkéntes terepi véradási akciót immár 70 éve rendszeresen megszervezik Magyarkanizsa Község területén.

– Vért adhat minden egészséges felnőtt, aki betöltötte a 18. életévét és még nincs 65 éves. A véradó testsúlya minimum 50 kg kell, hogy legyen. A véradási akciókat havonta szervezzük meg a község több különböző településén, mivel a férfiak háromhavonta, a nők pedig négyhavonta adhatnak vért. Így a község területén 35-36 alkalom körül mozog az önkéntes véradások száma évi szinten.Pálfi Ákos magyarkanizsai lakos fontosnak tartja a véradási akciókat.

– Ez lesz a ma a 22. véradásom. Azért szoktam minden évben eljönni, hogy másoknak is jót tegyek, mivel kapnak tőlem vért, de ily módon az én véremet is frissítem.

Bajusz Petra már 18 éves kora óta önkéntes véradó.
– Ez a 30. véradásom és 31 éves vagyok. Mindenkit, aki teheti, egészséges és úgy érzi, hogy szeretne vért adni, csak buzdítani és biztatni tudok. Szerintem szüksége van a szervezetnek a vérfrissítésre, így a saját egészségem és más beteg segítsége érdekében adok minden évben többször vért.

Az önkénteseket orvos vizsgálta meg a helyszínen, megtudhatták a vércsoportjukat, a véradás végén pedig üdítővel és reggelivel kínálták őket a szervezők.

Forrás: Newsroom Communicator