- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Hobbi

Article images

Ragadozó madarak és emberek

Most azok figyeljenek, akik nem tartanak a madaraktól... Különösen azoktól a madaraktól, amelyek füttyszóra az alkaron pihennek meg. Egyedülálló a solymászat, mint sport és mint szolgáltatás, viszont előfordul egy-két ember, aki ezt űzi. Petrovity Ádám egyetemista hosszú órákat szán a madarak idomítására, nagy szakértelemmel és kitartással vágott bele ebbe az extrémnek mondható foglalkozásba.

Article images

A fácánvadász

A vadász szó hallatán legtöbbünknek egy kalapos ember jut az eszébe. Egy férfi, aki az egyik kezében puskát tart, a másikkal pedig a vadászkutyáját inti a vadra. Bármilyen meglepő is, manapság egyre több a nő a vadászok között.

Article images

A festői képzelet a legszebb

Berta Izabella már fiatal korában kitűnt rajztehetségével. A középiskola befejezése után tovább folytatta a festést, mára pedig már rendelésre is készít képeket.

Article images

Festményt ajándékba

Mindig is úgy képzeltem, hogy a művészek számára a festészet maga az élet. Mondjuk leülnek a fehér vászon elé, és megfestik az álmaikat. A festészet, mint művészeti forma nagyon régi: a barlangrajzoktól egészen a digitális festészetig fejlődött. A mai fiatalok festményei felfedező útra hívnak bennünket látványvilágukkal, különböző újszerű motívumokkal. Ismerjünk meg néhány fiatalt, akit érdekel a festészet, sőt, ők maguk is festenek!

Article images

A festő úgy fest, ahogy látja a világot

,,Festeni jó. Igazán erős, szép, izgalmas, fantáziadús, mesterien megmunkált festményeket látni is lélektisztító, gondolatébresztő, motiváló erejű élmény.” (Miksa Bálint) A festészetről beszélgettünk Murényi-Domonkos Zsuzsanna festővel.

Article images

Az utazás a mindene

„Egy nap egy idegen országban legalább annyit ér, mint 30 nap a könyvtárban” – ez a japán mondás akár Szabó Tönki Károly mottója is lehetne. A középiskolai tanár minden szabadidejét a sportnak és az utazásnak szenteli. Több mint ötven országban járt már, többek között Törökországban, Iránban, Izlandon és Libanonban is.

Article images

Legózás az MTTK-n

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is folytatja a munkát az MTTK Lego szakköre. A legózás nagyon népszerű a hallgatók körében, idén az 58 elsőéves közül 17-en jelentkeztek a műhelybe.

Article images

Világítótorony az élet tengerén

Veszelovszki Attila hobbiból kenukat készít, de verseket is ír, és imádja a természetet. Így jellemezhetnénk legjobban interjúalanyomat, akit - elmondása szerint - a sors hozott a Mecsek lankáiról Vajdaságba, Nyugat-Bácska ártéri világába.

Article images

SK8 and Slam 4 The Grund

Az április 24-ei gördeszkás, és slammeres mulatságról olvashattok lentebb, melyet elsőízben szerveztek meg Magyarkanizsán.

Article images

Az állatokról és az igazságról

Egy feledhetetlen és tanulságos kaland a természetben, amely után már másképp vélekedtem az állatokról, az emberekről és az igazság fogalmáról.

< < 1 2 3 > >