- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Hobbi

Article images

Már készülnek a karácsonyi díszek Törökfaluban

Karácsonyi foglalkozást tartott az Árvácska kézműves csoport Törökfaluban, november 26-án. Az eseményen gyerekek, felnőttek és nyugdíjasok is egyaránt résztvettek, papírból készült karácsonyfadíszeket készítettek.

Article images

Te is lehetsz fényképész?

Napjainkban mindenki szeret képeket készíteni. Sőt, képesek vagyunk hivatásos fényképészeknek hinni magunkat. Mindegy, hogy selfie, portré vagy egy egyszerű tájkép, „tökéletesnek” kell lennie. Vajon mi az, ami miatt valaki jobb képeket készít? Művészi véna? Jobb felszerelés? Nem tudom. A képek közelebb vihetnek minket tájakhoz, ahol még nem jártunk. Emberekhez, barátokhoz, akiket rég láttunk, ételekhez, amelyeket nem kóstoltunk még.

Article images

Tortakirálynők

Neves sütemény- és tortakészítő versenyeket nyertek, valamint saját vállalkozásuk is sikeresen működik. A Huszta család cukrászműhelyéből különleges, látványos, egyedi díszítésű, finomabbnál finomabb torták és sütemények kerülnek ki, így hamar széles körben ismertté váltak. A részletekről a család legfiatalabb cukrászával, Henriettával beszélgettünk.

Article images

Amigurumi? Az mi?

Színesek, egyediek és végtelenül aranyosak - ezek a szavak jutottak eszembe, amikor megláttam az elmúlt időszakban egyre csak népszerűsödő játékfigurákat - az amigurumikat. Manapság egyre közkedveltebbek a furcsa elnevezésű, de annál különlegesebb horgolási technikával készült figurák. A részletekről és érdekességekről Hajagos Beáta mesél, akit magába szippantott az amigurumi kreatív világa.

Article images

Társasjáték élőben?

Talán a középkorúak nem is tudják, hogy a fiatalabb generációk is társasoznak. A legtöbb szülő azt hiheti, hogy gyereke már csak a virtuális térben mozog, holott sokszor a számítógépes játékok helyett inkább a társasjátékot választja a barátaival.

Article images

Kétkerekű szabadság

Itt a tavasz. Itt a jó idő. Ez azt jelenti, hogy indul a motoros szezon. Sokan azért várják a jó időt, hogy a téli időszakban alattuk guruló négy kereket a felére csökkentsék.

Article images

Ragadozó madarak és emberek

Most azok figyeljenek, akik nem tartanak a madaraktól... Különösen azoktól a madaraktól, amelyek füttyszóra az alkaron pihennek meg. Egyedülálló a solymászat, mint sport és mint szolgáltatás, viszont előfordul egy-két ember, aki ezt űzi. Petrovity Ádám egyetemista hosszú órákat szán a madarak idomítására, nagy szakértelemmel és kitartással vágott bele ebbe az extrémnek mondható foglalkozásba.

Article images

A fácánvadász

A vadász szó hallatán legtöbbünknek egy kalapos ember jut az eszébe. Egy férfi, aki az egyik kezében puskát tart, a másikkal pedig a vadászkutyáját inti a vadra. Bármilyen meglepő is, manapság egyre több a nő a vadászok között.

Article images

A festői képzelet a legszebb

Berta Izabella már fiatal korában kitűnt rajztehetségével. A középiskola befejezése után tovább folytatta a festést, mára pedig már rendelésre is készít képeket.

Article images

Festményt ajándékba

Mindig is úgy képzeltem, hogy a művészek számára a festészet maga az élet. Mondjuk leülnek a fehér vászon elé, és megfestik az álmaikat. A festészet, mint művészeti forma nagyon régi: a barlangrajzoktól egészen a digitális festészetig fejlődött. A mai fiatalok festményei felfedező útra hívnak bennünket látványvilágukkal, különböző újszerű motívumokkal. Ismerjünk meg néhány fiatalt, akit érdekel a festészet, sőt, ők maguk is festenek!

< < 1 2 3 > >