- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Hobbi

Article images

Festményt ajándékba

Mindig is úgy képzeltem, hogy a művészek számára a festészet maga az élet. Mondjuk leülnek a fehér vászon elé, és megfestik az álmaikat. A festészet, mint művészeti forma nagyon régi: a barlangrajzoktól egészen a digitális festészetig fejlődött. A mai fiatalok festményei felfedező útra hívnak bennünket látványvilágukkal, különböző újszerű motívumokkal. Ismerjünk meg néhány fiatalt, akit érdekel a festészet, sőt, ők maguk is festenek!

Article images

A festő úgy fest, ahogy látja a világot

,,Festeni jó. Igazán erős, szép, izgalmas, fantáziadús, mesterien megmunkált festményeket látni is lélektisztító, gondolatébresztő, motiváló erejű élmény.” (Miksa Bálint) A festészetről beszélgettünk Murényi-Domonkos Zsuzsanna festővel.

Article images

Az utazás a mindene

„Egy nap egy idegen országban legalább annyit ér, mint 30 nap a könyvtárban” – ez a japán mondás akár Szabó Tönki Károly mottója is lehetne. A középiskolai tanár minden szabadidejét a sportnak és az utazásnak szenteli. Több mint ötven országban járt már, többek között Törökországban, Iránban, Izlandon és Libanonban is.

Article images

Legózás az MTTK-n

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is folytatja a munkát az MTTK Lego szakköre. A legózás nagyon népszerű a hallgatók körében, idén az 58 elsőéves közül 17-en jelentkeztek a műhelybe.

Article images

Világítótorony az élet tengerén

Veszelovszki Attila hobbiból kenukat készít, de verseket is ír, és imádja a természetet. Így jellemezhetnénk legjobban interjúalanyomat, akit - elmondása szerint - a sors hozott a Mecsek lankáiról Vajdaságba, Nyugat-Bácska ártéri világába.

Article images

SK8 and Slam 4 The Grund

Az április 24-ei gördeszkás, és slammeres mulatságról olvashattok lentebb, melyet elsőízben szerveztek meg Magyarkanizsán.

Article images

Az állatokról és az igazságról

Egy feledhetetlen és tanulságos kaland a természetben, amely után már másképp vélekedtem az állatokról, az emberekről és az igazság fogalmáról.

Article images

Egy motoros vallomása

„A rossz egy pillanat műve, a sorscsapás, a botlás egyszeri momentum, és hirtelen magával ránt minden addigi reményt.” Berényi Anna

Article images

Egy éjszaka a huszonnégyesnél

Napjaink embere sajnos igen gyakran elsétál a természet szépsége mellett. Siet a világ, mindenki a hétköznapi problémákkal van elfoglalva. No, de érdemes néha lelassítani, és megfigyelni a környezetünket – számos élménnyel gazdagodhatunk.

Article images

Igaz-e, erdész úr?

"Valami felfoghatatlan varázsa van annak, ha az ember a szabad ég alatt él" – írta Darwin. Írásom főszereplője jól ismerte ezt a jelenséget, hisz szinte egész életét az erdők vonzáskörében élte le. Bölcsességét és tudását is az anyatermészettől kölcsönözte – tanítója az erdő volt.

< < 1 2