- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

A félelem hatalmában

Csanádi Jázmin

2024. 01. 03. 21:33

Jozef Karika Félelem című alkotása számomra nagyon jól meghatározza a jó thriller fogalmát.

Egy misztikus thrillerről van szó, ami egy középkorú férfiről szól, aki hosszú évek óta most látogat el szülőfalujába, annak is egy kis lakónegyedébe. A főhősnek gyerekkori barátaival és egykori szerelmével együtt szembe kell néznie régi félelmükkel.

A könyv érzékeny történet arról, hogy az életünket hogyan befolyásolja a gyermekkorunk, és mindaz ami gyerekként történt velünk. A könyv olvasása közben rengeteg érzelem kerített hatalmába, félelem, szomorúság és rettegés. Nem egy horrortörténetről beszélünk, de ha elég élénk fantáziával rendelkezel, lehet nem fogsz tudni elaludni egy-egy fejezet után. A történet önmagában remekül ki van gondolva, de a szöveg kidolgozása, megírása még ennél is kiválóbb. Egyszerűen lehetetlen letenni, miután belekezdtél az olvasásba. Magával ragad, és bár az első pár fejezetben nem történik semmi izgalmas, csupán az író bevezet bennünket a főszereplő világába, félelmeibe és életébe, akkor sem mondható unalmasnak. Miután megismerjük szereplőnk/szereplőink múltját, lassan, fokozatosan elkezdődnek a rémesebbnél rémesebb történések.
Az tetszett még nagyon, hogy nem csöppenünk egyből a regény közepébe. Tucatnyi olyan eseményt rejt a könyv, ami úgymond pozitív kihívás az olvasónak. Rengeteget kell töprengeni azon, mi miért van, hogyan történhetett, mi okozhatott egy-egy eseményt, de sok más agytornáztató kérdés is felmerül. A regény egészen mélyre nyúl, megérint és kicsit nyomasztó érzéseket is kelt,de egyáltalán nem kell rossz néven venni, hiszen így közelebb kerülhetünk a szereplőkhöz és érzéseikhez.
Minden, amit a történet olvasása közben elképzeltem, a könyv végére teljesen megsemmisült, ugyanis az író nem felejtette el a történet végén a csattanót, ami mindent megváltoztat.
Ez a könyv nekem nagyon tetszett, és ha tehetném, bármikor újraolvasnám - már ha nem ismerném a végén a csattanót. Mindenkinek ajánlom aki szereti a misztikus történeteket, a horror és thriller műfajt, és aki szeret elvonulni a saját képzeletének világába.
Ha úgy döntesz elolvasod ezt a művet, azt ajánlom, hogy szépen lassan rágd át a sorokat és fejezeteket, gondolkodj, és vigyél bele annyi fantáziát amennyit csak lehet. Megéri kivárni a történet végét.

Forrás: Newsroom Communicator