- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Egy extrém fodrász

Király Adrián

2022. 12. 24. 14:51

Ki a jó fodrász? Mára egy fodrász élete stresszes, kihívásokkal teli, tempós. Ha ebben az iparágban akarunk elhelyezkedni, jobb, ha tisztában vagyunk bizonyos dolgokkal. Virág Bálint fodrásszal beszélgetek erről.

Mióta foglalkozol hajvágással ?

- Már öt éve nyírok szebbnél szebb hajakat. Csókán fejeztem be a Női fodrász szakot. Az iskola mellett, jártam még külön gyakorlatra is. A gyakorlati órákat tartó tanárhoz jártam még külön gyakorolni, mivel neki volt a házában egy szalonja.

Cikk kép

Mi késztetett arra, hogy fodrász legyél?

- A fodrászat nagyon sokrétű szakma, sohasem unalmas, mindig van valami extrém hajvágás, vagy még extrémebb hajfestés. Nagyon szeretek újat alkotni, és ez sok kreativitást igényel. Szeretem a határaimat feszegetni, kilépni a komfortzónámból. Mindenképpen kiemelném Hajas László mesterfodrászt, ő a mindenkori példaképem.

Cikk kép

Mi volt a legextrémebb munkád, ami a fodrászatot illeti ?

- Számomra ez egy felejthetetlen emlék marad, amikor egy hölgynek hat óra hosszáig festettem a haját. A haján szőkítést végeztem, viszont megnehezítette a munkámat, hogy a vendégnek hosszú haja volt, emellett nagyon sok színben pompázott az előző festésektől. Nagyon vigyáznom kellett, hogy szépen dolgozzam el a festéket.

Cikk kép

Az extrém fodrászat mellett Bálint, imádja az extrém sportokat is, például a tandemugrást.

Cikk kép

Egy fodrász tandemugró? Mit jelent a tandemugrás ?

- Mindig is szerettem volna kipróbálni, rajta volt a bakancslistámon. Online kellett, hogy jelentkezzek az ugrásra, majd elutaztam Szegedre, onnan szállt fel a kisrepülő. Mielőtt felszálltunk, egyperces felkészítő volt a helyes testtartásról. Megközelítőleg 3500 méterről ugrottam ki. Szeged elfért a tenyeremben, amikor lenéztem a földre. A félelmet teljes mértékben uralja az adrenalin, vagyis megérte félni, és izgulni. Eszembe sem jutott, hogy nem fog kinyílni az ernyő, de amikor kinyílt, akkor azért megkönnyebbültem egy kicsit. A kiugrástól számítva a szabadesés 20 másodperc volt, 200 km/h-val száguldottam a föld felé. Miután kinyílt az ernyő, 15 perc telt el a földetérésig.

Vissza a fodrászathoz: egy átlagos hajvágás meddig tart egy nőnél és meddig egy férfinál?

- Ez minden esetben változó, mivel igencsak sok függ attól, hogy milyen minőségű a vendég haja. Ez lehet vékony és vastagszárú, hosszú és rövid haj is. Általában 30-40 percen belül el tudom végezni a hajvágást egy férfinál. A nőkkel viszont már más a helyzet. Ők sokkal több időt igényelnek, mivel több és hosszabb hajuk van. Mellesleg olyan elemek is megjelennek, mint a hajmosás, hajszárítás, vasalás és még sok más művelet. Ez sokkal több időt igényel, mint a férfiaknál, körülbelül egy-másfél órát vesz igénybe.

Cikk kép

Milyen igényei vannak a fiataloknak ?

- Én három csoportot különböztetnék meg: természetes, elegáns és rebellis. A rebellis az azt jelenti, hogy egy kicsit lázadóbb, vagy vagányabb. Ha egy vendég leül a székre, a fodrász dolga az, hogy megítélje, e három kategória közül merre is hajlik a megnyírandó fél. Az is előfordul, hogy az elegánsabb, és a rebellis ötvöződik egymással, de a természetes stílust is sokan kedvelik.

https://fb.watch/gC3uW1v024/

Forrás: Newsroom Communicator