- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Már készülnek a karácsonyi díszek Törökfaluban

Molnár Emese

2022. 12. 02. 10:23

Karácsonyi foglalkozást tartott az Árvácska kézműves csoport Törökfaluban, november 26-án. Az eseményen gyerekek, felnőttek és nyugdíjasok is egyaránt résztvettek, papírból készült karácsonyfadíszeket készítettek.

A délelőtti órákban vette kezdetét a foglalkozás. Körülbelül hatvanan gyűltek össze, érkeztek résztvevők Csantavérről, Topolyáról, Hódegyházáról és Völgypartról is. Az ünnepekre hangolódva karácsonyi zenétől és gyereknevetéstől volt hangos a törökfalui Százszorszép Művelődési Egyesület épülete. A vendégek színes papírból és szalagból készítettek karácsonyi kopogtatót, holdat és angyalkát.

Cikk kép

Solymosi Virág törökfalusi diák nagyon jól érezte magát kézműveskedés közben:
- Érdekelt, hogy ez a foglalkozás milyen lesz, mert igazából soha nem voltam még ilyenen. Eddig készítettünk papírholdakat, meg majd angyalt is fogunk. Nagyon jó itt a hangulat.

Cikk kép

Solymosi Judit, a Mosoly Civil szervezet tagja segített a fiatalabbaknak a díszek elkészítésében:
- A gyerekek élvezik, ahogy látom nagyon kreatívak, és jó a kézügyességük is. Van, aki élvezi, van, aki kicsit unja, de többnyire azért szeretik ezeket a kézműves dolgokat elkészíteni.

Cikk kép

Gere Rózsa volt a rendezvény ötletgazdája, mivel nagyon szeret kézműves munkákat készíteni:
- Azért szerveztük ezt, hogy a gyerekekre fókuszálhassunk. Úgy látszik nagyon lefoglalja őket, aminek különösen örülök. Ha sikerül, akkor máskor is rendezünk ehhez hasonló foglalkozást.

Cikk kép

Cikk kép

Cikk kép

Cikk kép

Cikk kép

Forrás: Newsroom Communicator