- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Kávézó

Article images

Éljen május elseje!

A szilveszter után a majális a második nagy esemény, amit a vajdasági ember általában tűkön ülve vár. Hány láda sört vegyünk? Süssünk vagy főzzünk? Amúgy, a helyet ki biztosítja? És még sorolhatnám az ehhez hasonló kérdéseket. S hogy a végén ki jár a legrosszabbul? A szervező.

Article images

Kusturica után szabadon

Mokra Gora 2021-ben a világ egyik legszebb faluja címet érdemelte ki. A húsvéti kirándulásunkon meg is győződhettünk arról, hogy ez valóban így van. Éppen ezért nem is csoda, ha Emir Kusturica filmrendező is beleszeretett a látványba, és úgy gondolta, épít egy skanzent a közelben.

Article images

Hangsúlyozom, csak szerintem

Hogy is hangzik elődeink híres mondata? Régen minden jobb volt? Igen, pontosan így hangzik. Ezt a mondatot hallgatjuk mi fiatalok, ha esik, ha fúj.

Article images

Fesztiválok a köbön

Ha eleged volt a bezártságból, akkor 2022 te nyarad! Végre eljött az idő, hogy bepótoljuk a fesztiválos lemaradásokat!

Article images

Húsvéti gondolatok

Közeleg a húsvét. Lassan elvégezzük az ünnep előtti takarítást, megvesszük a sonkát és a tormát, tojásokat készítünk és festünk. Vajon miért tesszük mindezt? Minden húsvéti hagyománynak van jelentése, de talán a mai világban mindezt már nem értékeljük annyira, csak megszokásból készülődünk.

Article images

Aranytól a pionírokig

Amióta ez a vírusos őrület tart, folyton gyomorgörccsel küzdök, amikor az édesanyámat várjuk haza. Vajon utazhat? Negatív lesz a tesztje? Meddig maradhat? És persze a legfontosabb kérdés: mikor láthatjuk viszont?

Article images

Táncoló banánok az Eurovízióban

Idén sem maradunk Eurovíziós Dalfesztivál nélkül. A műsor már 1956 óta szórakoztatja a tévénézőket. Idén májusban az olaszországi Torinóban kerül sor a nagy bulira. A résztvevő országok dalait már hallgathatjuk is a YouTube-on.

Article images

Biće još nešto?

Napjainkban egyre többször szembesülök azzal, hogy a fiatalok nem beszélik megfelelő szinten a szerb nyelvet, ami kellemetlen helyzeteket eredményezhet, ahogy az alábbiakból is kiderül. Habár a szöveg egyes szám első személyben íródott, felhívnám a figyelmet, hogy bárminemű hasonlóság önmagammal vagy bárki mással a puszta véletlen műve. Szóval ha magatokra ismertek, ne vegyétek rossz néven!

Article images

Pumped Gabo mint dj?

Magyarország egyik leghíresebb testépítője dj-ként jön Szerbiába.

Article images

Elektromos vagy belsőégésű motor?

Szép dolog egy reklámban alig zümmögő, kompakt elektromos autót látni. A szlogenek mindig a környezettudatosságot lovagolják meg. De tudsz arról, hogy már kukoricából is előállítható üzemanyag? Tisztában vagy azzal, hogy nem feltétlenül ördögtől való a belsőégésű motor? Fátyol Szebasztián autószerelővel beszélgettünk.

< < 1 ... 3 4 5 ... 8 > >