- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pixabay

A boldogság titka

Kovács Laura

2022. 11. 16. 10:25

Boldog vagyok. Elengedem a mások iránt érzett haragot. Ha csúnyát mondanék másokra, elszámolok magamban tízig és csendben maradok.

Rengeteg videó, közösségi-médiabejegyzés irányul arra, hogy motiváljon és a "boldog élet" felé tereljen bennünket. Sokan úgy gondolják, hogy az ilyen tartalmak gyártói képesek megváltoztatni az életünket. Hiszen sok esetben ők már "megjárták a poklot". Valóban így van? Számtalan bejegyzést látok a közösségi médiában olyan címekkel, hogy: „Szabadulj meg a szenvedéstől, élj boldogan!”, „Hogyan élj teljes, boldog életet?”. Megdöbbentő számomra, hogy, több százan lájkolják, nézik ezeket. Tényleg ennyire hatásosak ezek a motivációs beszédek, vagy csak az emberek magyarázzák be maguknak, hogy ettől tudnak boldogan élni?
Talán velem van a baj, hogy nem indulok be az ilyen posztoktól, nem veszek részt ilyen eseményeken. Ha tényleg ennyire hatékony tud lenni, talán az én életem is teljesen megváltozna. De szerintem nem attól lesz boldog az életünk, hogy irányítanak, és megmondják, mit csináljunk. Ha boldog életre vágyik valaki, akkor küzdeni fog azért, hogy elérje azt, és nem engedi, hogy bárki is befolyásolja. Mert igen, kell, hogy legyenek céljaink az életben, de ne akarjuk rögtön megváltani a világot! Haladjunk kis léptekben előre, tűzzünk ki olyan célokat, amelyekről tudjuk, hogy meg tudjuk valósítani! Nem valaki más fogja megmondani azt, hogy hogyan tudod elérni a céljaid, hogy ki is vagy valójában. Ezt saját magadnak kell megtenni.
Először is ehhez az kell, hogy megismerjük önmagunkat. Lehet, sokszor feladnánk és meghátrálnánk, mert úgy érezzük, hogy nem haladunk előre - mondjuk én nagyon sokszor érzem ezt, mikor a vizsgáimra készülök -, de ilyenkor kell, hogy a célunk ott lebegjen a szemünk előtt. No, most azon kapom magam, hogy én is motivációs beszédet tartok. Ami azt illeti, néha azért csak jó elolvasni egy-egy ilyen motivációs szöveget, nem igaz?

Forrás: Newsroom Communicator