- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Király Adrián

A buli szíve a DJ

Dudás Benjámin

2022. 05. 07. 14:40

A balkán zene és az EDM dance music párosa együtt nagyot üt. Egy feltörekvő dj aki a bulik mellett kommunikáció szakon tanul. Már számos esemény kiváló hangulatáról gondoskodott. Az éjszakai élet egy aprócska szeletét meséli el Király Adrián lemezlovas.

Miért határoztál úgy, hogy dj szeretnél lenni?

Nagyon sokat jártam szórakozni a barátaimmal, és megtetszett az, ahogyan egy dj felépíti a bulit. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy a buli szíve a dj. Ő alakítja a hangulatot, a közönség hangulata a dj teljesítményétől függ, és ez nagyon motivál engem. Egyszer egy házibuliban is voltunk, ahol az egyik barátom egy telefonos applikáció segítségével próbált zenélni. Nagyon megtetszett nekem, hogy arra az emberre mennyire felnéznek, és mennyire tisztelik, mivel ő biztosítja a jó hangulatot a bulin. Én is imádok a középpontban lenni. Meg a zene iránti szeretetem is közrejátszik persze. Ezek az okok motiváltak arra, hogy dj legyek.

Cikk kép

Melyek voltak számodra a legmeghatározóbb pillanatok a karriered során?


Ezt én két részre tudnám felosztani: a klub zenélésekre és a születésnapokra. Amikor elkezdesz zenélni fiatalon, akkor nem lehetsz mindjárt rezidens dj a klubban, de még vendég dj sem. Legelsőnek szülinapokon kell, hogy megmutasd a tudásod, és aztán terjed a híred. Voltak nagyon jó szülinapok, amikor nem sokan voltak, de nagyon jó volt a hangulat. Ezenkívül még két olyan fellépésem volt, amit kiemelkedőnek tartok: az egyik Topolyán, a Jail Clubban, a másik pedig Péterrévén. Topolyára az egyik barátom hívott el, aki szintén dj. Balkán zenéket kellett játszanom, és én tulajdonképp ezekről lettem ismert bizonyos körökben, annak ellenére, hogy ezt a stílust nem annyira kedvelem. Meghallgatom őket, de ez inkább a közönségem miatt van. Tehát elmentünk Topolyára, és több mint 500 ember jelent meg. Én személyes sikerként éltem meg, hogy ilyen sok ember előtt zenélhettem. Péterrévén volt egy minifesztivál, és ott is nagyon sok ember volt, körülbelül 300-400 személy, én ezzel is nagyon meg voltam elégedve. Szóval kedvelem a klub zenélést, illetve a fesztiválokon való fellépést is. Voltam már különböző városokban, falvakban, tehát mindenre nyitott vagyok.

Cikk kép

Melyik zenei stílus áll hozzád a legközelebb?

Egyértelműen az EDM dance music. Általában a balkán zene elvárás volt, viszont nekem azt mondták, hogy az a jó dj, aki a saját zenei stílusát is jól át tudja adni. Na, én így is tettem, a refrén az ugye a balkán, a drop pedig az elektronikus zene szokott lenni. Úgy gondolom hogy így tudom legjobban átadni az én zenei stílusomat. Azt veszem észre, hogy a közönségnek is tetszik, amit csinálok.

Cikk kép

Mi volt a karriered legmélyebb pontja?

Volt egy fellépésem Temerinben, ahová a barátnőmet és magammal vittem. A buli tök jó volt, minden rendben alakult. Később viszont az Instagramon elkezdtek engem és a barátnőmet is ócsárolni, és trágár szavakkal illetni. Sajnos én ebbe a vitába belementem. Utólag belátom, nem kellett volna. Most már úgy vagyok vele, hogy mindenkit meghallgatok, de kevés ember véleményére adok. Tehát először megnézem, hogy ki mondja, és csak utána, hogy mit.

Cikk kép

Szerinted mi határozza meg a bulit igazán?

Szerintem ez sok tényezőtől függ. Mondjuk egy szülinapon nem lesz mindjárt olyan az emberek feelingje, hogy amikor odaadják az ajándékot, akkor utána rögtön mennek ugrálni, szórakozni. Nagyon fontos az is, hogy amikor egy bulit meghirdetnek, akkor az végig olyan zenei stílusú legyen, amilyennek az feltüntették. Volt egy olyan eset, amikor egy szórakozóhelyen én voltam a dj, és az esemény úgy volt meghirdetve, hogy az utolsó egy órában techno zene fog szólni. Viszont a közönségnek annyira tetszett a zene, amit addig játszottam, hogy nem volt érdemes váltani, mert akkor több mint a résztvevők fele elment volna. Itt inkább a közönség igényeit néztem, mivel a 90% nem a techno miatt jött. Más eset az a fesztivál, ami a technóra van alapozva, oda olyan emberek mennek el, akik technót akarnak hallgatni – tehát mindig a célközönséget kell nézni, igazodni kell hozzájuk.

Cikk kép

Mit tudnál ajánlani, tanácsolni egy kezdő dj-nek?

Nekem is még rengeteget kell tanulnom, és én nem tartom magam egy nagy dj-nek. Mindenkit arra buzdítok, hogy aki úgy gondolja, hogy neki ez menne, az próbálja meg, hisz nem fog semmit sem veszíteni. Viszont manapság már nagyon nehéz ezt elkezdeni és érvényesülni benne, mivel nagyon nagy a konkurencia. Ezt saját tapasztalatból mondom. Én is kértem már segítséget más lemezlovasoktól, de csak néhány közülük volt hajlandó segíteni nekem. Lényegében kitartónak kell lenned, csinálni kell, és előbb vagy utóbb a munkádnak meglesz az eredménye.

Köszönöm szépen az interjút, remélem még sok helyen hallunk majd téged zenélni!

Forrás: Newsroom Communicator