- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pixabay, Polygon, Youtube

A halál oka: rák

Molnár Emese

2022. 08. 22. 18:43

Igen, ez az a betegség, amiről jobb nem hallani. Egyre több életet követel, életkortól függetlenül, de miért pont azokat találja meg, akiknek lenne még dolguk a Földön? A YouTube közösség egyik jelentős tartalomkészítőjétől kellett végleges búcsút venni június végén, rák miatt.

Az említett amerikai Youtuber-t Technoblade-nek hívják, aki a kilétét egy aranykoronás és kalózruhás malac karakter mögé rejtette. 2013 óta gyártott videókat és streamelt heti rendszerességgel, több mint 10 millió követővel rendelkezett a platformon. Videóinak nagy részében Minecraft-ot játszott, ami az utóbbi időben elég felkapottá vált. Karrierjének csúcspontjait is ennek a játéknak köszönhette, én is ezáltal kezdtem el őt követni.

Cikk kép

Minden jól ment, egészen addig, amíg Technoblade jobb karjában erős fájdalmat nem kezdett érezni. 2021 augusztusában rákot diagnosztizáltak nála, amiről be is számolt követőinek. A betegségre akkor még úgy hivatkozott, hogy könnyen kezelhető, és hogy fel fog épülni, nem kell aggódni érte. A betegség bejelentése óta nem sok videót töltött fel, amiből ki lehetett következtetni, hogy nagy a gond.

Először, amikor hallottam erről, akkor kicsit megijedtem, hiszen a családi körömből többen is rákkal küzdöttek, nagyon nem szerettem volna, hogy őt is legyőzze. A bejelentés után egy ideig követtem a fejleményeket, de az igazat megvallva, az utóbbi időben kicsit megfeledkeztem róla.

Teltek a hónapok, és július első napján arra kellett kelnem, hogy a halálhíre terjed az interneten. Gyorsan utánanéztem, hogy ezt mégis miből gondolja mindenki, reménykedtem, hogy csak egy hazugság az egész. Rálestem a YouTube csatornájára, ahova felkerült egy új videó, fekete képpel, amitől rossz előérzetem lett. A videóban Technoblade apukája köszöntött mindenkit, elmondta, hogy egy üzenetet szeretne átadni a fiától. Ez az üzenet úgy kezdődött: „Helló mindenki! Itt Technoblade, ha ezt a videót látod, halott vagyok.”

Kirázott a hideg a mondat hallatán, nem fogtam fel, hogy eltávozott. Hiszen csak 23 éves volt, előtte állt az egész élet! De jött ez a - ki sem mondom a nevét - betegség és még egy életet tönkretett, vagy többet. Tudom magamról, hogy akárhányszor kiderült valamelyik ismerősömről, hogy ezzel a betegséggel küzd, akkor mindig haragudtam az egész világra, olyan embereket veszítettem el, akik nagyon fontosak voltak számomra, és nem érdemelték meg ezt. Miért pont ők?

Nem lehet szavakba önteni, hogy mennyi örömet okozott ez az ember számomra, de az egész YouTube közösségnek is, nem beszélve arról, hogy adományt gyűjtött azoknak az embereknek a részére, akik hasonló betegséggel küzdöttek, mint ő. Nem csak az volt neki fontos, hogy ő meggyógyuljon, hanem hogy mindenki. Ezért is tekintek rá valamilyen szinten példaképként.

Az élet kegyetlen, hiszen sohasem tudhatjuk, hogy mivel végződik. Ezért kell minden pillanatát kiélvezni, amíg csak lehet. Ezenkívül mindenben megtalálni a jót, a boldogságot, ahogy ezt ő is tette. Nyugodj békében Technoblade, azaz Alex!

Cikk kép

Forrás: Newsroom Communicator