- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

New York Post

A kétéves zsenipalánta

Kukli Kristóf

2021. 06. 11. 16:34

Új taggal gyarapodott a Mensa egyesülete, mely nemzetközi szinten gyűjti össze az általuk összeállított IQ-teszten jól szereplő egyéneket, nemtől és életkortól függetlenül. A kétéves Kashe Quest is a társaság tagjává vált.

Semmiképpen sem mondható átlagosnak a kislány intelligencia hányadosa, melyet 146-ra becsülnek, a már említett teszt segítségével. Elég beszédes ez a szám, ha azt vesszük, hogy az amerikai átlag 98-ra tehető.

A Mensa-tagsághoz nincs szükségünk hatalmas családi vagyonra vagy jó kapcsolatokra, mindössze elég ha az intelligenciaszintünk olyan magasságokba ér, mellyel az emberiség 2%-a rendelkezik.

A kislány szüleinek már nagyon korán feltűnt, hogy gyermeküknek szokatlanul jó a memóriája, és nagyon élvezi a tanulást. 17-18 hónaposan már ismerte az ábécé összes betűjét, el tudott számolni százig, elsajátított több mint ötven jelnyelvi jelet, mind az ötven amerikai államot felismeri az alakjáról és az elhelyezkedéséről, és jelenleg éppen spanyolul tanul.

A kiemelkedő intelligencia ugyanakkor nem csak ajándék, hanem teher is lehet, pláne egy kétéves gyereknek. Az édesanyja szerint azonban Kashe a tehetsége ellenére sok mindenben tipikus kétéves, és kifejezetten figyelnek arra, hogy legyen rendes gyerekkora, semmit nem akarnak ráerőltetni.

Az amerikai Mensának egyébként több mint 50 ezer tagja van, a legfiatalabb a kétéves Quest, a legidősebb pedig 102 éves.

Forrás: telex.hu