- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pixabay

A legújabb Batman

Dudás Benjámin

2022. 05. 04. 21:11

Bruce Wayne (Robert Pattinson) múltjának nyomasztó a terhe. Alfred (Andy Serkis) szerint az apja által ráhagyott vállalat és vagyon az ő öröksége, Bruce szerint pedig maga Batman, a sebzett és kívülálló alteregó az, aki szülei erőszakos halála nyomán született. Az új Batman ugyanezt a terhet cipelte magával. Nagyok a rajongói elvárások. A Christopher Nolan által újraálmodott Sötét Lovag azért kokettált némi idealizmussal, Zack Snyder Batman-je pedig egy tehervonat bájával gázolt át a problémákon. Matt Reeves denevérje bátran szembenéz a sötétséggel.

Meg kell hagyni, Matt Reeves és Robert Pattinson Batman-je nagy terhet cipel a vállán, és ez a karakter minden mozdulatán meglátszik. Még szerencse, hogy a közreműködők nem hátráltak meg a feladat felelősségét látva, és egészen magukévá tették a Sötét Lovagot, aki valószínűleg meg fogja osztani a közönséget, ugyanakkor azt is nyilvánvalóvá teszi, hogy Pattinson már rég maga mögött hagyta a szépfiús imázst. Alig kommunikál, minden szituációban kényelmetlenül érzi magát, és az esdeklő tekintetekkel ugyanúgy képtelen bármit kezdeni, mint Kyle iránta mutatott érdeklődésével. Tulajdonképpen el is éri a célját, hisz nem véletlenül öltözött denevérnek. Pattinson pedig mesterien játssza ezt a kívülállót.
Kár, hogy Rébusz már nem arat olyan nagy sikert. Rejtvényeit még azelőtt megfejtik, hogy a néző is eltöprenghetne rajtuk. Hasonló módon hat néhány szereplő irreális sorsa is, hisz van olyan karakter, akit még azok után sem vonnak felelősségre, hogy végigtombolta magát a fél városon. Emiatt a hibák miatt nehéz igazán részesévé válni a történéseknek. Batman az ígéretek ellenére nem bizonyul olyan jó detektívnek, mint azt elvárnánk. Annyi látszik, hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy előkerítse a bűnösöket.
Talán ez egy fiatal és naiv Batman, akinek hosszú utat kell még bejárnia, mire ő lehet a valódi Sötét Lovag. A 2022-es Batman egy új világ kapuját nyitotta meg. Várjuk a folytatást!

Forrás: Newsroom Communicator