- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Andruskó Evelin

Álomból valóság - ez egy esküvőszervező feladata

Rózsa Krisztina

2021. 11. 18. 18:59

Andruskó Evelin másodállásban esküvőszervezőként tevékenykedik. Imádja a hivatását, hogy segítheti és boldoggá teheti az ifjú párokat. De mit is kell tennie egy esküvőszervezőnek, és mi az, ami elengedhetetlen egy ilyen munkához?

— Miért döntöttél úgy, hogy esküvőszervezéssel szeretnél foglalkozni?

— Már egészen kicsi korom óta foglalkoztatott az egész. Imádtam az esküvős filmeket, az ezzel kapcsolatos TV-műsorokat. Szerintem már sok-sok éve megterveztem a saját esküvőmet is. Egyszer szembe jött velem az esküvőszervező tanfolyam hirdetése, azt hiszem az volt az a pont, amit akkor jelnek tekintettem, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom. A tanfolyam és az az idő, amit akkoriban erre fordítottam, csak megerősített abban, hogy számomra ez az álom szakma.

— Mi egy esküvőszervező feladata?

— Nagyon érdekes, de ezt a kérdést kapom meg legtöbbször. Egészen pontosan, hogy mit is csinál egy esküvőszervező? A válaszom pedig szinte minden esetben ugyanaz, mindent is. Ott vagyok az első ötletek megszületésétől, egészen az utolsó vendég távozásáig. Segítek ötletelni, megkeresem a pár elképzeléseihez legjobban illő szolgáltatókat, szerződéseket írok és kötök meg, megvalósítom azt, ami lehetetlennek tűnik, megoldok minden szembejövő problémát az esküvő előtt és a nagy napon úgy, hogy a pár ebből semmit ne észleljen, hogy minden zökkenőmentesnek tűnjön.

— Miért jó egy esküvőszervezőt felkérni?

— Mindig azt mondom, hogy ma már esküvőszervezőt fogadni nem luxus. Mi, akik ezzel foglalkozunk, azt szeretnénk, ha a házasulandó párok segítségként, mentőövként tekintenének ránk. Mindenki meg tudná szervezni a saját esküvőjét, ez így van, de nem véletlen az sem, hogy ez is egy külön szakma. Egy esküvőszervező ott spórol neked, ahol tud. Mindig tud egy jobb megoldást, tudja mit tegyen, vagy kihez forduljon, ha bármi gond adódna, illetve a legjobb szolgáltatókkal dolgozik, csak olyanokkal szerződik, akiért tényleg nyugodt szívvel vállal felelősséget. Azt szoktam erre mondani, kicsit nyersen fogalmazva, egy esküvőszervező többet spórol neked, mint amennyibe az ő munkája kerül, és mellette egy hatalmas terhet vesz le a válladról. Ha ez még nem lenne elég meggyőző, biztosra mondhatom, hogy a saját esküvőmet sem magamnak szervezem majd.

— Melyik volt a kedvenc munkád eddig és miért?

— Minden munkát imádok, mert minden pár más. Mások az elképzelések, a történetük, más dolgok fontosak a számukra, ezért is olyan különleges ez a szakma. Nem hiszem, hogy valaha meg tudnám unni, hiszen nincs két ugyanolyan esküvő, de ha mégis ki kellene emelnem egyet, akkor az a legelső lenne, hiszen az hagyott legnagyobb nyomot bennem, akkor szavaztak nekem először bizalmat úgy, hogy nem volt mögöttem referencia anyag. Hihetetlen nap és fergeteges buli volt!— Mit gondolsz, mi az ami elengedhetetlen egy ilyen hivatásban, és mitől jó egy esküvőszervező?

— A naprakészség nagyon fontos. Egy jó esküvőszervező legyen mindig tájékozott az aktuális trendeket és a hagyományokat illetően is. Fontos, hogy ki tudjon alakítani olyan kapcsolatot a párokkal, hogy ők feltétlen bizalmat szavazzanak neki, de ugyanakkor tudja hol a határ, ami a szakmaiságot illeti. Rendelkezzen kiemelkedően jó problémamegoldó és szervező képességgel. Azt szoktam mondani, hogy onnan tudom, hogy jól végeztem a munkám, ha a nagy napon már minden az általam megírt forgatókönyv szerint zajlik és én csak a háttérből figyelhetem, ahogy az álmukból valóság válik.

— Mi az, ami motivál ebben a munkában?

— A párjaim boldogsága. Bármilyen csepegősen is hangzik, azért csinálom, mert szeretem boldognak látni az embereket. Szeretem, ha elégedettek, és tényleg úgy érzik, hogy megérte minden befektetett energia és pénz, mert olyan bulit hoztunk össze, amit soha nem felejtenek el. Ez számomra a legnagyobb visszaigazolás. Természetesen szeretném, ha idővel minél többen megismernék a nevem a szakmában, és sok-sok boldog párral bulizhatnánk még együtt. Mindig azt mondom, addig fogom csinálni, amíg ki-kicsordul egy-egy könnycsepp az általam szervezett esküvőn, mert addig nekem is boldogságot és örömet okoz.— Foglalkozol esetleg ezen kívül mással is? Ha igen, mivel, és mióta csinálod?

— Igen, jelenleg ezt csak mellékállásban tudom csinálni. Emellett egy éve már, hogy egy családi vállalkozásnál dolgozom Szegeden, irodai asszisztensként. Természetesen a fő cél, hogy minél előbb kiépítsem a saját kis vállalkozásom az esküvői piacon.

— Köszönöm, hogy elvállaltad az interjút, további sok sikert kívánok!

Forrás: Newsroom Communicator