- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pixabay

Az Időről időre romantikus vígjáték ünnepli 10. évfordulóját

Kálmán Enikő

2023. 09. 21. 10:41

Volt már olyan érzés benned, hogy ha most visszamehetnél az időben, valamit másképp csinálnál? Nos, Tim Lake 21 évesen megkapja édesapjától azt az információt, hogy ez számára és a család összes férfi tagjának lehetséges. De hogy mit is szeretne evvel a képességgel megvalósítani?

Lehetne ő a világ leggazdagabb embere, vagy elolvashatná a világ összes könyvét... Charles Dickens-t kétszer. Ő viszont csak szeretné, ha megtalálná a szerelem. Timnek azonban korán rá kell jönnie, hogy a képessége nem tudja megváltoztatni mások érzéseit. A csalódás után a vidéki családi házból rögtön a mélyvízbe dobja magát, és Londonba költözik. Ám nem várat rá sokáig a szerelem, Maryvel egy véletlen vakrandin ismerkedik meg.
A 123 perces film alatt rengeteg módon próbál megfelelni másoknak és segíteni másokon, néha saját boldogsága árán is. A történet Richard Curtis rendező és író személyes tapasztalatain alapul, ami még meghatóbbá és szívhez szólóbbá teszi. Ez a kellemesen egyedi alkotás nem csak egy szerelmi történet, hanem egy életrajz is egyben. Bemutat olyan kapcsolatokat, amik messze túlnyúlnak a hagyományos romantikus vígjáték sztereotípiáin. Curtis elveszítette mindkét szülőjét a forgatókönyv írása alatti időszakban, és ebből fakad az apa-fiú kapcsolat kulcsfontossága is. A film felemelő, a színészi alakítás kiváló, és humor is bőven akad, ami miatt igazán emlékezetes élményt nyújt a nézőknek.
Az Időről időre főszereplője végül lemond az állandó "második esély" lehetőségéről, hiszen rájött arra, hogy a boldogságot csak a jelenben kell keresni.

Forrás: Newsroom Communicator