- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Dawnlands

Rác Szabó Róbert

2024. 03. 13. 21:04

A Dawnlands egy hatalmas világgal rendelkező Open-World Survival Crafting cross-platform játék. A tájat különböző élőhelyek, ereklyék és rejtélyek teszik színesebbé. Az ősi föld, amely évszázadok óta szunnyadt, most arra vár, hogy felébredjen. A játék fejlesztői arról írtak, hogy az új történetek a megírásukra várnak. Felkeltették a kíváncsiságomat, ezért én is kipróbáltam.

A játék augusztus 9-én, helyi idő szerint hajnali négykor jelent meg. Cross-platform lévén telefonora és asztali számítógépre is letölthető. A játék 1,30 GB tárhelyet foglal minden frissítéssel együtt (telefonon).
A játék letöltése és frissítése után ki kell választani, hogy melyik szerveren szeretnénk játszani. Fontos, hogy ha többjátékos módban játszunk, akkor a barátainkkal ugyanazt a szervert válasszuk.

Cikk kép

Ezek után el kell készítenünk a karakterünket, vannak előre elkészített sémák, amiket később még személyre szabhatunk. A szem, a haj és az arcvonások változtathatóak, hiányosság viszont az, hogy a test típusát nem lehet változtatni.

Cikk kép

Körülbelül 5 perc játék után néztem meg a térképet. Itt látható, hogy mennyit haladtunk, és ez az alapnagyítás.

Cikk kép

A bal oldalon található csúszkával lekicsinyíthetjük a térképet, és láthatjuk, hogy mekkora is valójában.

Cikk kép

A játék megtanítja, hogyan kell mozogni, harcolni és építeni.

Cikk kép

Cikk kép

A bal oldalon megjelent egy kis üzenet, miután esett az eső a játékban. A játék így közli velünk, hogy vizes a karakter és lassabban töltődik az életerje és az energiája. Ha szeretnénk megválni ettől a gyengítő hatástól, akkor tűz közelébe kell mennünk, hogy megszáradjon a karakterünk.

Cikk kép

Továbbá megtanulunk barkácsolni fegyvert, páncélt és egyebeket.

Cikk kép

Cikk kép

A játék megtanítja, hogyan kell lovat szelídíteni a gyorsabb utazás érdekében.

Cikk kép

A harc nem áll meg akkor, amikor lóháton vagyunk, lehet tovább támadni.

Cikk kép

Mint a legtöbb ingyenes játékban, itt is megjelenik a vásárlási lehetőség, ami nem feltétlenül rossz dolog addig, amíg a pénzből csak a kinézetet tudjuk változtatni, de sajnos itt nem teljesen ez a helyzet.

Cikk kép

Cikk kép

A játékra már augusztus 9-én 170 értékelés érkezett Steamen, amelyek 77%-ban negatívak voltak, ennek meg tudom érteni az okát.
Elsősorban ez egy koppintás a The Legend of Zelda: Breath of the Wild-ról, és a Genshin Impact-ről,a mechanika, a mozgás és a kinézet is tőlök ered. Nagyon sok mindent sikerült lemásolniuk, de a harc így is rossz, nem érdekes, nem ragadja meg a játékos figyelmét, nem érzi azt, hogy többet szeretne belőle. A mozgás nyers, nehézkes, és ez az egész játékélményre kihat. Ha többjátékos módban játszik valaki, akkor előnyökhöz juthat valós pénz költésével, ezáltal sokkal erősebb lehet, ez minden játékban egy negatívum. Másfél órát játszottam vele, és nem érzem úgy, hogy többet szeretnék. Összeségében elmondhatom, hogy olyan érzésem volt, mintha egy félkész játékot próbáltam volna ki. Ha ez egy tesztverzió lenne, akkor elnézhetnénk a hibákat és a csiszolatlanságokat, de ez egy kiadott, kész játék.

Forrás: Newsroom Communicator