- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Opačić Nikoletta

Elszántan a célok megvalósításáig

Balázs Zita

2022. 05. 03. 18:01

Mindenkinek vannak álmai, csak nem mindenki meri őket megvalósítani. Ennek a bátortalanságnak több oka is lehet. A leggyakoribb okok közé tartozik a félelem és a bizonytalanság. Félünk, hogy nem felelünk meg a többieknek, vagy bizonytalanok vagyunk, mert a környezetünk már elhitette velünk, hogy értéktelenek vagyunk.

Opačić Nikoletta tornyosi származású fiatal lány, akinek nem volt zökkenőmentes az útja az önbizalom felé. Niki végül leküzdötte a démonjait, és mára már egymás után valósítja meg az álmait. A Szegedi Tudományegyetem jogi karán tanul, jelenleg pedig a Tündérszépe 2022 szépségverseny egyik résztvevője. A történetéről TikTok-on mesél a követőinek.

Cikk kép

Miért tartod fontosnak, hogy megoszd a történetedet TikTok-on?

- Nekem az egész TikTok szórakozásból indult. Alapvetően olyan napi beosztással rendelkezem, amiben kevés szabadidő szerepel, de ha véletlen mégis volt időm unatkozni, akkor jó volt TikTok-ra tartalmakat gyártani. Észrevettem, több ember kezdett követni. Többen azt mondták, hogy motiválónak tartják azt, amit csinálok. Nekem ez nagyon-nagyon jól esett. Lehet, ha a múltban én is találtam volna egy hasonló tartalmat, amiből motivációt tudtam volna szerezni, nekem is könnyebb lett volna.

Cikk kép

Milyen visszajelzéseket kapsz TikTok-on?

- A visszajelzések többségében pozitívak. Pár bántó komment azonban itt is van. Úgy gondolom ilyen emberek mindig voltak és lesznek is. Én viszont még a középiskolában annyira megerősödtem, hogy a negatív kommentek egyáltalán nem érdekelnek. Általában ezek a kommentelők profilkép nélküli trollok, ezért még könnyebb figyelmen kívül hagyni őket.

- Mi a helyzet a sporttal? Azt mondtad, a kosárlabdázásnak is fontos szerepe volt/van az életedben.

- Már nagyon régóta kosarazom. Általános iskolában jött egy lehetőség, ezért iskolát váltottam, s elkezdhettem komolyabb szinten kosarazni. Nem haboztam, nem érdekelt a környezetváltozás, azonnal igent mondtam. Két évig voltam a kosárlabda-akadémián, utána felkerültem Szabadkára. 15-16 évesen kerültem be a Spartak felnőtt csapatába. A csapattársaim mind 29-30 évesek voltak, sokszor kevésnek éreztem magam hozzájuk. Ők viszont minden mélypontomon átsegítettek. Mindent nagyon szerettem a Spartaknál, de néha áldozatokat kell hozni. Végül sajnos az iskola miatt ott kellett hagynom a csapatot, már csak hobbi szinten kosarazok.

Cikk kép

- Hogyan jött képbe a jogi pálya?

-Nekem kiskori álmom, hogy jogász legyek. Amikor az óvodában minden kislány arról álmodott, hogy hercegnő lesz, én már akkor is ügyvéd akartam lenni. Sokan le akartak beszélni, de nem sikerült nekik. A tanulmányi átlagom is biztató, kijelenthetem, hogy jól haladok az egyetemmel. Nagyon szeretem, amit csinálok.

Cikk kép

- A szépségverseny ötlete honnan jött? Hogyan reagáltak erre az emberek a környezetedben?

- Mindenki nagyon pozitívan reagált. Ezen a versenyen le lehet szavazni az indulókat. Tisztában voltam vele, hogy lesznek olyanok, akiktől rossz pontot kapok. Ők nem érdekelnek, mert rengeteg támogatóm van. Azért gondoltam, hogy megpróbálom, mert jelenleg nagyon stabilnak érzem az önbizalmamat. Nem látok magam előtt akadályt. Nyilván szeretnék nyerni, de ha nem sikerül, akkor nem leszek szomorú. Én nem a győzelemért csinálom, hanem a személyes motivációm miatt.

- Milyen céljaid vannak a jövőre nézve?

- Igyekszem minden területen fejlődni. Elkezdtem a Tanítsunk Magyarországért mentorprogramban is tevékenykedni. Ennek a programnak köszönhetően, 6-7. osztályos gyerekeket tanítok. Szeretném, ha mondjuk külföldön lehetnék ügyvéd, vagy elkezdenék tanítani a jogi karon. Nagyon sok tervem van.


Forrás: Newsroom Communicator