- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Nasz Dániel

Falusi gyerekből Youtube-sztár

Kovács Laura

2021. 05. 05. 13:44

Nasz Dániel Magyarország egyik ismertebb youtubere. Ma már több mint négyszázezer ember követi nap mint nap a munkásságát a YouTube-on, illetve különböző közösségi oldalakon is nagy követőtáborral rendelkezik. De mégis, hogyan lett egy egyszerű falusi gyerekből ismert youtuber?

– Hogyan kezdődött videósként a pályafutásod?

– Először nem is a YouTube-on kezdtem a videózást, hanem volt egy oldal, ahol névtelenül tudtak kérdezni az emberek, Ask.fm volt a neve. 16 éves voltam, éppen egy szerelmi csalódás után nem találtam a helyem a világban. Le kellett valamivel foglalnom magam. Egyre többen kezdtek érdeklődni irántam, és az Ask.fm-ről áthívtam az embereket a YouTube-ra. Volt ezer feliratkozóm, de videóm még egy sem. Elkezdtem a videókat készíteni egy ezer forintos mikrofonnal és egy háromezer forintos webkamerával. Fogalmam sincs, hogy miért kezdtek el az emberek nézni, de nagyon boldog vagyok, hogy akkor elkezdtem. A célom akkor is és a mai napig is az, hogy szórakoztassak másokat és segítsek nekik. Úgy érzem ez az én önmegvalósításom.– Számítottál-e arra, hogy valaha ennyien fogják nézni a videóidat?

– Még a mai napig nem hiszem el. Nagyon boldog vagyok, hogy több ezer ember szereti azt, amit csinálok és rengeteg pozitív visszajelzést kapok. Fontos számomra az elismerés. Az interneten csak számokat látunk, de minden egyes kattintás egy embertől jön, aki ott ül a gép előtt és megtisztel a figyelmével. Ezért szeretek személyesen is találkozni a nézőkkel, hogy lássam őket.

– Mivel neked is van három fiatalabb testvéred, ezért gondolom te is tisztában vagy azzal, hogy már a kisgyerekek is nézik és követik a youtubereket. Milyen felelősséggel jár ez egy youtuber számára?

– Igen, ezért nem győzöm elégszer kihangsúlyozni, hogy mekkora felelősség van rajtunk. Nem mindegy, hogy mit mondunk, és mit csinálunk. Sok gyerek felnéz és példaképként tekint ránk. Én például ezért nem beszélek csúnyán a videókban (a való életben sem, csak nagy ritkán), és ezért próbálom a családcentrikus nézetet és az egyszerűséget közvetíteni.

– Mi motivál abban, hogy folyamatosan újabb tartalmakat gyárts a csatornádra?

– A családom, a menyasszonyom, a testvéreim, a barátaim és a nézők. Már kilenc éve naponta vagy kétnaponta jelennek meg videók a csatornán. Soha sem fogom feladni, mert ők a motivációm!– A videóidon keresztül mit szeretnél közölni a nézőiddel, mi a célod?

– A célom az, hogy egy fárasztó iskola vagy munkanap után megnézzék a videóimat vagy az élő adásaimat és egy jót szórakozzanak, nevessenek. Kikapcsolódjanak. Szeretem az embereket boldoggá tenni. Próbálom motiválni is őket, hogy egy egyszerű falusi gyerek is, aki a nulláról indul, elérhet bármit, ha hisz benne. Próbálok sokat segíteni másokon, hátha ők is tisztelettel fognak bánni embertársaikkal. Jó ember akarok lenni, és ezt átadni nekik.– Mik a terveid a jövőre nézve, meddig tervezel a youtuberkedni?

– Ameddig csak tehetem. Akár 20-30 év múlva is el tudom magam képzelni. Itt önmagam adhatom, jól érzem magam és teljesnek. Szeretem csinálni, ez az életem már évek óta, el sem tudom képzelni, mi lenne, ha nem lenne.

– Mit üzennél azoknak a fiataloknak, akik olvassák ezt az interjút?

– Aki ismer, azoknak hálásan köszönöm, hogy megtisztelnek a figyelmükkel. A fiataloknak, azt javaslom, hogy győződjenek meg arról, hogy jó-e az, amit néznek. Sajnos az interneten nem csak a mókával és kacagással találkozunk. Az idősebbeknek pedig azt üzenem, hogy hívják fel a fiatalok és a gyerekek figyelmét arra, hogy milyen veszélyei vannak az internetnek. Esetleg befolyásolhatóak vagyunk-e. Van ennek egy üzleti része is. Ehhez az is hozzátartozik, hogy sokszor fizetnek nekünk azért, hogy reklámozzunk egy terméket. Most ha egy gyerekek által ismert youtuber reklámoz egy olyan dolgot, szolgáltatást, terméket, ami nem feltétlenül pozitív, nem hiszem, hogy a fejlődésükre jól hatna. Én is hibáztam már sajnos ezzel kapcsolatban. Nagyon oda kell figyelni. Köszönöm, hogy válaszolhattam ezekre a kérdésekre!

– Én köszönöm, hogy vállaltad az interjút. További sok sikert kívánok!

Forrás: Newsroom Communicator