- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pixabay

Karácsonyi zűrzavar

Kovács Laura

2021. 12. 28. 16:59

A karácsony a szeretet ünnepe. Az a sok finom sütemény, a rengeteg étel, az ajándékok, az együtt töltött idő, a szeretet.. "Gyere segíts már, sosem leszünk készek a karácsonyi ebéddel, annyi minden van, amit még meg kell csinálni, és sehol sem tartunk." Na igen, ez pedig az érem másik fele.

Sütés, főzés, takarítás, mert ugye jönnek a rokonok és mindennek tökéletesnek kell lennie. A konyhában edények egymás hegyén-hátán, fő a szárma, sül a hal, a kacsa épp most lett kész, és persze a sütemények is készülőben vannak. De vajon elég lesz-e csupán kétféle sütemény? Vagy még gyorsan csináljuk egy harmadikat is? Jajj, mindjárt itt vannak a vendégek, de az ebéd még sehogy sem áll! Vedd ki a kalácsot a sütőből, mindjárt odaég! Szaladj el a boltba, elfogyott a margarin, még tizenöt percig nyitva van! Gyorsan rakd a fa alá az ajándékokat, ráírtam, hogy melyik kié, nehogy összekeverjük! Az asztalt is meg kellene lassan teríteni... Mindenki szalad, amerre lát. És igen, ez az igazi családi idill!

Megérkeztek a rokonok egy csomó ajándékkal, és az elmaradhatatlan bejglivel. Csak nem kellett az a harmadik fajta süti. Jöhet az ajándékozás. Remélem nem valami karácsonyi zokni lesz megint. Ó! Ez egy karácsonyi pulcsi, szuper. No, akkor most egy gyors kép a karácsonyfa előtt! Mindenki mosolyogjon! Csíz... Kész is! De ez a kép nem jó, valaki pislogott rajta, a másikon nem jól áll a hajam és az öcsém grimaszol. Csináljunk gyorsan még egyet, hátha jobb lesz! Nem, persze hogy nem lett jó, talán még rosszabb is, mint az előző tíz. Úgy látszik idén is elmarad a tökéletes karácsonyi fotó. Valahogy nekünk ez sosem jön össze. Nem értem másoknak, hogy sikerül mindig olyan tökéletesre. Jajj, hát kihűlt az ebéd... Teljesen megfeledkeztünk róla a nagy fotózkodás miatt, mert azért legalább egy karácsonyi képet mégiscsak posztolnunk kellene, nem igaz?

Forrás: Newsroom Communicator