- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Bakos Anita és Dániel

Kivarrt anyuka és apuka? Mondjatok menőbbet!

Mecserik Anita

2022. 05. 30. 14:22

Bár manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a tetováltatás, mégis sokan elítélik a tetoválások viselőit vagy a szakmában dolgozókat. Egy kivarrt, talpig tetovált személyről sok minden eszünkbe jut, de jellemzően nem az, hogy érzékeny, melegszívű és családcentrikus. A csantavéri Bakos Anita és Dániel kiválóan példázzák a sztereotípiák hamisságát.

Anita és Dániel nem csupán viselik a tetoválásokat, hanem több évnyi tapasztalat után saját szalonjukban a szakma mesterévé is váltak. Az érdekesség, hogy az extrém külső ellenére kiegyensúlyozott, boldog házasságban és példaértékű szülőkként élik napjaikat.

- Mikor és hogyan kezdődött a közös karrieretek? Miért pont a tetoválást választottátok?

- Közös karrierünk 2013-ban kezdődött, és Dani addigra 6 éve tetovált már. Ő igazi művészlélek kiskora óta, én pedig mellette csöppentem bele ebbe a világba.

Cikk kép

- Kitől és hogyan tanultátok meg a tetoválás fortélyait?

- Dani mondhatni teljesen önállóan tanult meg tetoválni saját bőrén és barátain gyakorolva. Amikor már én is elsajátítottam tőle az alapokat, elkezdtük magunkat tovább fejleszteni külföldi, illetve hazai szemináriumokon. 2020-ban pedig sminktetoválói diplomát szereztem.

Cikk kép

- Mikor nyitottátok meg a szalont? Milyen elképzeléseitek voltak kezdetben? Volt-e esetleg más foglalkozásotok is akkor?

- Dani eleinte a tetoválás mellett tekercselő gyárban dolgozott, én pedig akkor fejeztem a középiskolát, mikor elindultunk világot látni. Németország és Magyarország több különböző szalonjában dolgoztunk. Miután végleg úgy döntöttünk, hogy Szerbiában szeretnénk családot alapítani, itthon folytattuk a munkát, és hivatalosan 2020-tól működik a szalon.

Cikk kép

- Milyen stílusban gondolkodtatok? Mit képviseltetek akkor, és ez mára változott-e?

- A tetoválás összes stílusában szerettük volna magunkat kipróbálni, és ez így is maradt. Minden stílusnak megvan a maga szépsége.

Cikk kép

- Emlékeztek-e a legelső mintára, amit készítettetek? Kin "gyakoroltatok"?

- Anita és én is rajtam gyakoroltunk, illetve az első munkákat is rám varrtuk mindketten. Így az emlék örökre velünk marad.

- Milyen stílusú tetoválást kérnek az emberek leggyakrabban? Mennyire igaz, hogy a nők általában kisebb, nőiesebb tetoválást kérnek, míg a férfiak egész nagyokat és bonyolultabbakat?

- Ez teljesen változó, kinek a kisebb, egyszerűbb, kinek a nagyobb, összetettebb tetoválások tetszenek jobban.

Cikk kép

- Milyen minta jelentett számotokra eddig legnagyobb kihívást?

- A legnagyobb, de legérdekesebb kihívás a nagyobb, például egész karos tetoválások megtervezése egyéni kérésre.

Cikk kép

- Mivel ez egy "eltüntethetetlen" beavatkozás a bőrbe, mennyire vagytok biztosak a dolgotokban? Van-e néha stressz bennetek, hogy egy rossz mozdulat és az örökre ott maradhat?

- Ha lenne, már nem foglalkoznánk ezzel a szakmával. De viccet félretéve, természetesen volt, hogy izgultunk a tetoválás elkészítése közben. Hisszük, hogy folyamatosan van hová fejlődni, de ennyi év távlatában mondhatjuk, hogy magabiztosan fogjuk a gépet a kezünkben.

Cikk kép

- Volt/van-e olyan minta, amire nemet mondtatok? Valamint milyen testrészre nem ajánlott tetoválást készíteni?

- Mi úgy döntöttünk házaspárként, hogy intim tetoválásokat nem vállalunk, így ezekre a kérésekre nemet mondunk. Vannak testrészek, ahol nem tud minőségi maradni a tetoválás, így mi ezeket nem ajánljuk, például tenyéren, talpon, az ujj belső részén stb.


- Mennyiben igaz a sztereotípia, hogy nehéz megállni egy tetoválásnál? Mi a véleményetek erről?

- A tények is azt mutatják, valamint mi is azt tapasztaljuk az emberek körében, hogy tényleg nehéz megállni egy tetoválásnál.

Cikk kép

- Arról mit gondoltok, mikor valaki azt mondja, hogy idős korban csúnya lesz a tetoválás, ezért nem éri meg tetováltatni?

- Külföldi munkásságunk során sok olyan idős személlyel találkoztunk, akiknek már 20-30 évvel ezelőtt minőségesen elkészített tetoválásaik voltak és mai napig jól mutatnak. Ezért is fontos, hogy minőségi munkát kapjon az ember a bőrére, mert így hosszú távon szép marad. Nekünk nagyon is szimpatikusak az idősebb személyek tetoválással.

Cikk kép

- Hogyan lehet megelőzni, hogy ne kopjon el a tetoválás? Közvetlenül a készítés után hogyan kell ápolni, valamint az évek során mit lehet tenni, hogy megőrizzük jó állapotát?

- A tetoválás tartóssága sokban függ az utóápolástól, de részletes útmutatást adunk erre vonatkozóan a vendégeinknek.

- Mivel a vállalkozásotok nevében is benne van a "family" szó, ezért eszembe jutott az a kérdés, hogy el tudnátok-e képzelni, hogy akár többgenerációs családi vállalkozássá nője ki magát a kezdeményezésetek?

- Természetesen el tudnánk képzelni, de mi a vállalkozásunk nevét a családcentrikus életvitelünk miatt választottuk, mivel házaspárként tetoválunk. Szerettük volna és továbbra is szeretnénk megmutatni a tetovált világ szebbik oldalát, ahol barátságos környezetben akár családi hangulatban készülhet el a vendégeink tetoválása.

Cikk kép

- Ehhez kapcsolódóan pedig felteszem a szokásos zárókérdésem: vannak-e további terveitek, miket szeretnétek még megvalósítani?

- A célunk még több elégedett vendég, és a tetováló szakmában a legjobbak közé tartozni.

Forrás: Newsroom Communicator