- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Facebook

Márkaépítés Topolyán

Balázs Zita

2021. 11. 28. 11:41

Nem voltak nagyravágyó tervei, mégis nagyot alkotott. Topolya fontos szimbólumáról, egyik legismertebb márkájáról, a Jailről beszélgettünk a tulajdonossal.

A szórakozóhelyet a külföldről hazatérő Robert Yugovich élesztette újra. A Jail kezdetben egy helyi rock kocsmának indult. Ma már nem csupán szórakozóhely, hanem tóparti étterem, edzőterem, márkanév és egy online rádió is tartozik hozzá. A klub épületét jelenleg újítják, hamarosan pizzériával bővül.― Mikor és miért hozta létre a Jailt?

― A Jail 1994 óta létezik, tehát nem én hoztam létre. Valamikor a 90-es évek végén zárták be. Ez már akkor is híres klub volt Topolyán. Mikor hazajöttem Hollandiából 2016-ban, megkérdezte tőlem az akkori Jail tulajdonosa, hogy megvenném-e. Én lokálpatriótaként belevágtam.

― Miért fontos Önnek a Jail?

― Nekem ez nem egy vállakozás. Az életem része. Egész Topolya és a környező települések lakosságának is fontos. Néha viccelődöm is ezzel, hogy olyan fontos nekem, mint a könyveim. Mint egy művészi alkotás. Létrehoztunk valamit, ami ma már értéket képvisel.― Honnan jött az ötlet, hogy több dolgot is erre a névre építsen?

― Az ötlet valahogy magától adódott. Mindig próbálom azt nézni, hogy mi hiányzik Topolyán, mi az, ami nincs? Felhasználtam a Jail hírnevét, hiszen sokkal könnyebb úgy útjára indítani egy újabb kezdeményezést, hogy már ismerik a nevét.― A márkanévvel fémjelzett termékek, szolgáltatások közül melyik a legközkedveltebb?

― Nehéz ezt külön-külön nézni. A szórakozóhely a legnépszerűbb. Ez annak köszönhető, hogy nagyon sok híresség volt nálunk. Ma viszont már ott tart a ruhamárka, hogy Új-Zélandból is rendelnek pólókat. Ezt már akár világmárkának is nevezhetnénk. Az edzőterem is szépen alakul, kicsik és nagyok egyaránt látogatják. Nehéz megmondani, mi az, ami a legjobban megy. Mindegyik megy a maga útján. A szórakozóhely megy talán a legjobban, de az is a legrégibb.― Gondolta volna az elején, hogy ekkora sikere lesz?

― Mikor megvettem, én se gondoltam, hogy ebből ez lesz. Megvettem, mint egy városi örökséget, hogy rendben tartsam, fenntartsam, ennyi volt a célom. Egy kis rockklubot akartam működtetni. De a város viszi magával a márkanevet, ezért nem kell „futnom az üzlet után”.

― Tervezi tovább bővíteni a márkát?

― Persze, sok zenekarral van előszerződésünk, amire alapozva fesztivált meg tudjuk szervezni a következő projektünket, egy fesztivált. Idén is tervben volt, de közbeszólt a járvány. Jövőre újból nekilátunk, és meglátjuk sikerül-e. A fesztivált mindenféleképp meg kell szervezni. Az étterem részlegnek köszönhetően egy-két év múlva várható egy Jail Gastro-Fesztivál is. Sok tervünk van még...― A vírus hogyan hatott a forgalomra?

― A járvány visszavett a mi forgalmunkból is. Ha nincsenek rendezvények, akkor az emberek nem vesznek ruhákat. Az edzőterem ugyanúgy működik, mivel arra még nincsenek korlátozások. A butik bevételének a kiesését a 50 százalékos szülinapi leárazással tudtuk pótolni.

― A felújítási munkálatok vége mikorra várható?

― Jelenleg egy pizzériát szeretnénk létrehozni. Minden évben 100 mikuláscsomagot osztunk ki a hátrányos helyzetű gyerekeknek. Arra gondoltunk, hogy idén ez alkalomból megnyitjuk a pizzériát is. A gyerekek így nemcsak a csomagot, hanem egy szelet pizzát is kapnak, illetve valami kis gyerekmenüt.

Robert és a Jail példája arról tanúskodik, hogy a márkaépítés bárhol lehetséges kellő akarattal és kitartással.

Forrás: Newsroom Communicator