- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Getty Images

Mikor hazudtál utoljára?

Rózsa Krisztina

2021. 12. 26. 15:45

A minap szembejött velem egy mondat, miszerint a legtöbb ember egy nap legalább egyszer hazudik. Egész sokáig gondolkodtam rajta, vajon miért mondunk kegyes hazugságokat? Miért imádjuk a karácsonyi ajándékunkat, ha igazából tudjuk, hogy sosem fogjuk használni? Miért dicsérjük meg valaki kinézetét, ha igazából nem is tetszik nekünk?

Az emberben mégis megvan az őszinteség iránti igény, hogy neki ugyan senki ne hazudjon! Az igazság fáj, de ha fájnia kell, hát inkább fájjon! Na de tényleg akarom tudni az igazat? Tényleg azt akarom, hogy fájjon? Vagy inkább csak mondd azt, amit hallani szeretnék. Nekem is és neked is jobb lesz.
Az emberek bizony hazudnak és becsapják egymást, mert ezáltal juthatnak előre. Persze nem csupán a karácsonyra kapott ajándékról hazudva. Sokkal komolyabb helyzetekben, gondolkodás nélkül képesek vagyunk hazudni, hiszen mások átverésével magunkat hozzuk előnyös helyzetbe.
Vajon hányszor hazudunk egy nap? Például készülődés közben kapunk egy üzenetet, hogy mikor indulunk? Azt válaszoljuk, hogy öt perc múlva ott leszünk, pedig nagyon jól tudjuk, hogy ez nem így lesz. Ezek még a mindennapos kegyes hazugságaink, de milyen lenne a világ hazugság nélkül? Ha egy gombnyomásra megszűnne az a képességünk, hogy hazudni tudjunk?
Mindezek után rájöttem, hogy hazugságok nélkül az életünk teljesen más irányt venne. Lehet, hogy ez pont így van jól. Te mikor hazudtál utoljára?

Forrás: Newsroom Communicator