- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pixabay

Nem kell zsebpénz a nyárra, Mama!

Juhász Petra

2021. 05. 12. 10:37

Aleksandar Vučić, szerb államfő a napokban jelentette ki, hogy az összes 16 évnél idősebb szerbiai állampolgár 3000 dinárt kap, aki felvette a koronavírus elleni oltást.

Már korábban megkezdődött a “jutalom dömping”, mivel a nyugdíjasok 30 euróját május hatodikán kezdték kiosztani. Válság van emberek! Itt az életmentő 30 euró! Fogalmam sincs, hogy sírjak vagy nevessek. Egyrészt jó, hogy különböző módokon próbálják motiválni az embereket, hogy vegyék fel a vakcinát. Másrészt szomorú, hogy bizony a közeli ismeretségi körömből is kapásból tudok mondani embereket, akik már alig várják ezeknek az összegeknek a kifizetését. Elég csak arra gondolnom, hogy a szomszéd utcában élő kisnyugdíjasok majdnem összevesztek azon, hogy a vitamincsomagot kinek hozza ki előbb a postás.
Én is felvettem már a vakcinát, de azért ha belegondolok, ez némileg fontosabb döntés, mint az, hogy ma teszek rántást a bablevesbe vagy sem. Ennyit érne az egészségünk? Háromezer dinárt?
Elképzeltem, amint a nagymama a kis unokáját azzal biztatja, megvan a plusz zsebpénz a nyárra, csak vegye fel a gyerek a vakcinát. Így a Tata is félre tudja tenni a segélyt.
Biztosan lesznek olyan emberek, akiket a pénz motivál... Ennyit érünk? Ja, és ki lesz az, aki nem tart igényt a jutalomra, mondjuk büszkeségből? Szerintem nem sok ilyen ember van. Ahogy egyik ismerősöm mondta: amit kínálnak azt nem illik visszautasítani...

Forrás: Newsroom Communicator