- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

pixabay

Rendező vagyok

Kolter László

2022. 12. 11. 15:28

Egy kisebb betegség miatt kórházba kellett mennem. Ahogy beértem, még a rendelő is üresen állt a hatalmas épületben. Kerestem az orvosom, de nem találtam meg, ráadásul el is tévedtem.

Ahogy sétálgattam, valahogy a szülészeti osztályon találtam magam, ahol rengeteg ápoló és doktor állt egy házaspárnál. Amint megláttak, két ápoló odarohant hozzám és azt kérdezték tőlem, hogy: "Ön az, akit mindeddig kerestünk? Végre megtaláltuk!" Megörültek, örömükben ugráltak, hogy megtaláltak. Megfogták a kezemet, húzták, ráncigálták. Próbáltam elmondani nekik, hogy nem az vagyok, akinek hisznek engem, csupán eltévedtem. De hiába mondtam nekik, nem figyeltek rám. Odavittek a doktorokhoz, és megmutatták nekem a házaspárt. Az anyuka nyugodtan feküdt az ágyon, karjában a síró babával. Az orvosok közelebb jöttek hozzám, a házaspártól picit távolabb megálltunk, hogy ne hallják, amit beszélünk. Halkan, már-már suttogva kérdezgették: "Tudja, hogy mi a baja a kisbabának?" Visszakérdeztem, hogy: "Önök nem tudják, hisz maguk orvosok, vagy nem?" Hirtelen megfogták a fejüket, és egyszerre mondták kánonban, hogy ők csak színészek, és csak felvették az orvosi ruhákat. Furcsálltam az egészet, hogy akkor miért vannak itt? Gondolkodtam, és megkértem őket, hogy itt a kórházban játsszák el az ápolókkal együtt azt, hogy értenek az orvosi csodákhoz. Azt is mondtam nekik, hogy azért sír a baba, mert fura neki a színészet nélküli világ. Megdöbbentek azon, amit mondtam. Hirtelen, talán rögtönözve vagy sem, elkezdtek úgy viselkedni, mint az igazi orvosok, ápolók. Egyből megértették, amit tőlük kértem, és a gyermeket megvizsgálták az anyjával együtt. Egy kis idő elteltével a baba is abbahagyta a sírást, én pedig lassan, csendben távoztam.
Amikor elindultam haza, a gyermek apja utánam szaladt, engem keresett. Azt kérdezte tőlem, hogy hogyan tudtam elérni azt, hogy az orvosok cselekedjenek? Annyit feleltem rá, hogy én vagyok a rendező. Szívesen hozzátettem volna azt is, hogy legközelebb inkább én lennék a pici, ártatlan baba, de nem tettem.

Forrás: Newsroom Communicator