- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

MovieWeb

Sötétség, avagy a világ teremtése

Horváth Tamás

2023. 06. 14. 16:33

Sötétebb vizekre evezhetünk, ha adunk egy esélyt a következő sorozatnak. A 2017-ben megjelent DARK egy három évadból álló, misztikus történetet elmesélő, igazán egyedi élményt nyújtó műsor, amely az elején egy sor kérdőjelet hagy maga után. A történet végére azonban garantáltan minden szálat elvarrva találunk.

A Dark, egy olyan német sci-fi drámasorozat, amely az időutazás, a családi titkok és a sötét múlt köré épült. A történet központja Winden nevű kisváros, ahol egy eltűnt gyerek ügye felrázza a város lakóit álmos hétköznapjaikból. Ahogy a történet halad előre, a nézők felfedezhetik, hogy a városban több idővonal is létezik, és az események összefonódnak a múltban, a jelenben és a jövőben. Engem teljesen lenyűgözött, ahogy kidolgozták ezt a nem mindennapi történetet. Itt minden idővonalon a karakterek mélyebb érzéseit is megláthatjuk. Mindegyik szereplő teljes életét megérthetjük és a meghatározó mérföldköveit átélhetjük vele együtt. Még elsőre a legjelentéktelenebb mellékszereplő is fontos céllal érkezett, amely később kulcsfontosságú szerepet fog betölteni a sorozatban. A karakterek között olyan családokat és sorsokat ismerhetünk meg, akik generációkon keresztül kötődnek egymáshoz.
A Dark sötét atmoszférája hozzájárul ahhoz, hogy fenntartsa az ember kíváncsiságát. Ez nem az a sorozat, amit érdemes háttérhangnak bekapcsolni, míg mellette mást is csinálunk. Gondos odafigyelést igényel, mert akár egy elszalasztott jelenet is központi kirakóeleme lehet a teljes képnek. Azoknak ajánlom, akik szeretik a komplex és összetett történeteket, valamint azoknak, akik kedvelik az elmélkedőbb, filozofikusabb sorozatokat. Nincs úgysem két egyforma nézőpont, így biztos vagyok abban, hogy a sorozat adta témákról egy komolyabb beszélgetés is kialakulhat a nézők körében.
Ha túl nagy erőfeszítés 50 percen keresztül ülni és koncentrálni a jelenetekre, akkor ez nem a te sorozatod, akkor inkább böngéssz másikat a Netflix kínálatából. Ha mégis adsz neki egy esélyt, akkor garantáltan megvilágosodsz a végére, és nem hagy benned űrt és sötétséget.

Forrás: Newsroom Communicator