- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Unsplash

Tükör

Juhász Petra

2021. 12. 11. 15:27

Utolsó elintéznivalóm a napi bevásárlás, melyhez mindig ugyanaz a kérdés párosul: mit főzzek ma? Megállok egy pillanatra a bolt előtt, mert a sapka és a szemüveg mellé a maszkot is oda kell tuszkolnom valahogy.

Az üvegajtóban meglátom magam, így próbálom orromra igazítani a vászondarabot. Hirtelen feltűnik, hogy fekete karikák árnyékolják a szemeim. Istenem, fogalmam sincs, hogy mikor aludtam át utoljára az éjszakát. Kismillió dolog kavarog éjjelente az agyamban. De a boltba be kell menni... A fenébe! Megint elfelejtettem a táskámba rakni a szatyrot. Indul a bevásárlás. Szeletelt kenyér, joghurt, tej, hús és paradicsom. Beállok a legrövidebb sorba a kasszához. Hamarosan én következem. Fáradt arcú emberek mindenütt, egy kisgyerekes anyuka van előttem, akinek a kisfia már a nyolcadik Kinder tojást pakolja a futószalagra. A kosarak mellől elveszek egy papírzacsit –„ez jó lesz, könnyen lebomlik”- nyugtatom magam. Végre rajtam a sor. Hát ezt nem hiszem el! Pont most fogyott ki a papír a kasszából! A hölgy felkel és a jó ég tudja honnan, talán a világ másik feléről hoz egy új tekercset. Legalább öt perc telik el. Már mindenki türelmetlen. Na végre, visszajön. Gyorsan pakolom a környezetkímélő papírba a dolgokat, amikor a tejes doboz következik, a sarka végighasítja a zacskót. Nesze neked, ökomami! A karomban viszem a parkolóig a cuccokat és végig imádkozom, hogy ne szakadjon tovább a szatyor. A kocsi visszapillantójába nézve leveszem a maszkot és a sapkát, és megigazítom a hajam. Otthon már mindenki vár. Gyorsan összedobom a vacsorát. Utána jöhet a kihívásokkal teli játék, amikor észrevétlenül próbálom becsalni a gyereket a fürdőkádba. Persze végül a játék mégis vitába fullad: rossz lapokat osztottam volna? Dühösen hunyorog barna szemével. Az én szemeim... Az altatás egyórás harc, miközben a plüss Olaf kínai akcentussal bömböli női hangon a Legyen hó! angol változatát. Majd következik a ferdén visszavarrt fejű Babóca, aki most vokalistája a már említett hóembernek. Amikor már az összes maci elmondta a monológját, s a fiam már mélyen szuszog, a 007-es ügynököt is megszégyenítő módon bújok ki a pókemberes takaró alól.

Nagy nehezen eljutok a fürdőszobáig. Fogmosással fejezek. A fogkrémtől pöttyös tükörben vizsgálom az arcom. Hm… talán nem ártana többet használnom a hidratáló krémet, talán jobban kellene sminkelnem, talán többet kellene aludnom. Mindegy is, inkább letörlöm a tükröt.

Forrás: Newsroom Communicator