- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Kultúra

Article images

Az anime varázsa, mely magával ragadja a világot

Az anime, ez a japán eredetű animációs műfaj, az elmúlt évtizedek során világszerte hatalmas népszerűségre tett szert. A nézőket lenyűgöző vizuális stílus, összetett karakterek és mély történetek jellemzik, amelyek megfogják a rajongókat minden korosztályban. Az anime nem csupán egy televíziós vagy filmes műfaj, hanem egy autentikus kulturális jelenség, amely évszázados hagyományok és a modern technológia ötvözésével született meg.

Article images

Próbáltam megfesteni azt, amire emlékeztem

Miroslav Jovančić szabadkai születésű festőművész, zenész, tanár. Hogy mindez hogyan alakult ki az életében? Mi a művészet jelene, jövője? Számára mit jelent a művészet? Erről mesélt nekem a műhelyében.

Article images

Murálok szerelmese

Perna Katalin a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti szakán tanult és lassan egy éve, hogy a saját vállalkozását építgeti. Murálfestészettel foglalkozik. Falfestményei, akrillal és betonfestékkel készülnek.

Article images

Karikatúrát tessék!

Török Emese Szabadkán tanul a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, karikatúrák és portrék készítésével foglalkozik. Általában megrendelésre dolgozik, de akadt már extrémebb megbízása is. Belföldön és külföldön is érdeklődnek a munkássága iránt. Elmondása szerint, ha valakit boldoggá tesz a munkájával, az a legnagyobb elismerés számára.

Article images

Van egyfajta bizonytalanság, ami minden szerzőben ott van

Rendhagyó irodalomórát tartott Juhász Anna irodalmár és Száraz Miklós György író Petőfi Sándorról és az irodalomról, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületében, a Petőfi Irodalmi Karaván keretein belül. Ahogyan az alkalom szüli a tolvajt, úgy a riportert is: éltünk a lehetőséggel, hogy a József-Attila díjas íróval, Száraz Miklós Györggyel villáminterjút készítsünk.

Article images

Honnan ered a húsvét?

Húsvét az egyik legfontosabb keresztény ünnep, amely Jézus Krisztus feltámadását ünnepli. Pontos eredete több ókori nép kultúrájával függ össze.

Article images

A tojáshímzés mestersége

A húsvét felé közeledve feltehetjük a kérdést, mitől szép egy hímes tojás? Mitől válik azzá? Esetleg van-e valamilyen szabály arra, milyen motívumokat kell rárajzolni? Ezzel kapcsolatban kérdeztem Csonti Melindát, a Népművészet Ifjú Mestere kitüntetésben és Népi iparművész címben részesült felsőhegyi tanítónőt.

Article images

Asszonykonferencia a VM4K-ban

Az 1848-49-es magyar forradalom- és szabadságharcban fontos szerepet betöltő nőkre emlékezve rendeznek konferenciát a szabadkai VM4K-ban.

Article images

81-es számú archívum

A 81-es számú archívum egy amerikai természetfeletti horror sorozat, amely tavaly januárban jelent meg a Netflixen.

Article images

Minden, minden

Szokták mondani, hogy a könyv több, mint az arról szóló film. Szóval ahhoz, hogy lélekben is átéljük a jeleneteket, hiába nézzük meg csak a filmet, el kell hozzá olvasni a könyvet is. Ez történt velem a Minden, minden című könyv esetében is. Bevallom, ha nem készítenek róla filmet, akkor nem biztos, hogy elolvastam volna a könyvet is. Hálás vagyok, hogy rátaláltam a filmre, hiszen egy nagyon jó regényről maradtam volna le. Ennyiből szerintem kitalálható, hogy nagyon szeretem a könyvet.

1 2 ... 6 > >