- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Kultúra

Article images

Belgrade Beer Fest 2024

Bosznia-Hercegovinában 2003-ban egy baráti társaság zenei utazásra indult, amely túllépte a határokat és megkérdőjelezte a konvenciókat. A történetük a kulturális és gazdasági zűrzavarok idején kezdődött, amikor megjelent a Dubioza Kolektiv zenekar. Nemcsak mint zenei formáció, hanem mint kulturális erő is jelentős volt, amelyet a lázadás és az innováció szelleme hatott át.

Article images

“Lehet, hogy kevesen vagyunk, de mindig együtt állunk”

Az én falum Maradék, mely egy szórványtelepülés, ahol a magyarság kisebbségben van. Szerémség szívében található, szerb településekkel körbevéve. Attól függetlenül, hogy kevesen vagyunk, mindig összetartunk, ebben segítségünkre van a maradéki Petőfi Sándor Művelődési Egyesület.

Article images

Mi a neved?

Az animáció világában egyes alkotások kiemelkednek a tömegből, és olyan lenyűgöző élményt nyújtanak, amelyet nehéz elfelejteni. Egy ilyen kivételes alkotás a 2016-ban bemutatott Mi a neved? is, amelyet Makoto Shinkai rendezett.

Article images

Legkisebbek előadása az MTTK-n

Az egyetem a hagyományostól eltérő módon emlékezett meg a március 15-ei forradalomról és szabadságharcról. A kar hallgatói a szabadkai Vackor Óvoda csoportjait fogadták vendégül.

Article images

A legnagyobb showman

A mozikat megtöltő zenés-táncos szórakoztató filmek között kiemelkedik A legnagyobb showman, mely egy észbontóan színes és lendületes produkció. Ez a varázslatos alkotás nem csupán a vásznon keresztül kelti életre a cirkusz világát, hanem az érzelmekkel és a kreativitással is meggyőzően játszik.

Article images

A múlt, mely rég elmúlt...

Bemutatták Prof. Dr. Németh Ferenc művelődéstörténész, egyben a kar tanárának legújabb könyvét a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon A múlt, mely rég elmúlt címmel. A kiadás a Hét Nap című vajdasági hetilap támogatásával valósult meg.

Article images

Az anime varázsa, mely magával ragadja a világot

Az anime, ez a japán eredetű animációs műfaj, az elmúlt évtizedek során világszerte hatalmas népszerűségre tett szert. A nézőket lenyűgöző vizuális stílus, összetett karakterek és mély történetek jellemzik, amelyek megfogják a rajongókat minden korosztályban. Az anime nem csupán egy televíziós vagy filmes műfaj, hanem egy autentikus kulturális jelenség, amely évszázados hagyományok és a modern technológia ötvözésével született meg.

Article images

Próbáltam megfesteni azt, amire emlékeztem

Miroslav Jovančić szabadkai születésű festőművész, zenész, tanár. Hogy mindez hogyan alakult ki az életében? Mi a művészet jelene, jövője? Számára mit jelent a művészet? Erről mesélt nekem a műhelyében.

Article images

Murálok szerelmese

Perna Katalin a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti szakán tanult és lassan egy éve, hogy a saját vállalkozását építgeti. Murálfestészettel foglalkozik. Falfestményei, akrillal és betonfestékkel készülnek.

Article images

Karikatúrát tessék!

Török Emese Szabadkán tanul a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, karikatúrák és portrék készítésével foglalkozik. Általában megrendelésre dolgozik, de akadt már extrémebb megbízása is. Belföldön és külföldön is érdeklődnek a munkássága iránt. Elmondása szerint, ha valakit boldoggá tesz a munkájával, az a legnagyobb elismerés számára.

1 2 ... 7 > >