- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Kultúra

Article images

Húsvéti locsolkodás

Húsvéthétfőn a fiúk útra kelnek, hogy ki-ki a maga módján: vízzel vagy pedig kölnivel meglocsolja a lányokat, akik a hagyomány szerint piros tojással várják őket, és a legszebb ruhájukat veszik fel erre az alkalomra. A locsolkodás vidékünkön ősi hagyomány, termékenységi rítus, és utalás a keresztségre, de ez a szokás Jeruzsálem legendájára is visszavezethető.

Article images

Az NC munkatársának interjúja a Hét Napban

Színpad és művészet a boldogság kulcsa címmel jelent meg Bús Viola másodéves kommunikátor hallgató interjúja a Hét Napban.

Article images

Szembenézni és elfogadni

Március 12-én Budapesten, 18-án pedig Szabadkán láthatták az érdeklődők a Kosztolányi Dezső Színház, az Átrium és a Kultúrbrigád közös előadását. A trianoni csata című produkciót Urbán Adrás rendezte. A darabról Bubi Dávid színművésszel beszélgettünk.

Article images

Kutató diákok Topolyán

Építészet, sztereotípiák, zsidóság - többek között ezekkel témákkal várták a kutató diákok az érdeklődőket Topolyán, a Juhász Erzsébet Könyvtárban. A kutatások a TUDOK elnevezésű versenyre készültek.

Article images

Március 15-ei megemlékezés Bácskossuthfalván

Bácskossuthfalván idén is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom eseményeiről a Kossuth-szobornál.

Article images

(Ne) nézz fel!

Filmek terén a 2021-es év méltó és igencsak időszerű megkoronázója a Ne nézz fel! című amerikai vígjáték(?), mely akár a mai társadalom legtisztább tükörképeként is felfogható.

Article images

Örök szenvedély, a népzene

A horgosi Tillinkó Lucát már egész kislány kora óta ismerem. Nyugodtan mondhatom, hogy sokoldalú személyiség. Hegedül, néptáncol, énekel, ékszereket készít és színkitűnő tanuló. Ha pedig ez nem volt elég, még egy népi zenekarban is muzsikál. De vajon egy nyolcadikos, hogyan bírja mindezt? És mi a helyzet a szülőkkel, ők hogyan támogatják gyermeküket?

Article images

Bármiből lehet hangszer

Varázslatos koncerten jártam, amit Szlovéniából érkező zenészek adtak elő a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. A Desiré Fesztiválon a Širom zenekar lépett fel november 22-én. A nyelvüket nem beszélem, az életüket nem ismerem, de amikor ott ültem a második sorban becsukott szemmel, elképzeltem az ő kis egyszerű életüket, amit a zene segítségével adtak nekünk át.

Article images

Népviseletes bál lesz Kupuszinán

Folklór kedvelő vagy? Szereted a népviseletet és a néphagyományokat? Tudsz táncolni és szeretsz is? Ha igen, akkor ez az esemény neked szól!

Article images

Álom, álom, édes álom...

Fergeteges hangulat uralkodott csütörtökön a szabadkai Zsinagógában. Az Operettest a zsinagógában című koncert a VM4K szervezésében valósult meg. Az eseményen a legismertebb operettslágerek csendültek fel.

< < 1 2 3 4 > >