- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Kultúra

Article images

Esős lesz a június-július?

Június 8-a Medárd napja. Ha ezen a napon esik az eső, akkor a következő 40 napban is esni fog. Ha viszont nem nyílik meg az ég, akkor 40 napos szárazság várható vidékünkön. Idén júniusban tehát Medárd szerint változékony, esős napokra számíthatunk.

Article images

Legyen benne hulla

Nagy érdeklődés övezte Óbecsén a Színjátszó Odú legújabb előadását. Ezúttal Csukás István Vakáció a halott utcában című regényét dolgozták fel.

Article images

Népzenei fesztivál Palicson

Pénteken és szombaton rendezték meg a nyolcadik Folk Music Festet. Igazán impozáns helyen, Palicson, a Vigadó teraszán. Idén is színes programokkal várták a kilátogatókat. A magyar népzene mellett szerb, bunyevác és horvát zenék szóltak a Palicsi-tó partján. Pénteken 19 órakor, szombaton 16 órakor kezdődött a műsor. A részletes programról Juhász Gáborral, a Juhászok Civil Szervezet elnökével és a fesztivál szervezőjével beszélgettünk.

Article images

Oddinary=Ordinary?

A Billboard top 200 listán az elsőnek rangsorolták Stray Kids új minialbumát. Ezzel a ranggal nem csak listavezetők lettek, hanem a legsikeresebb albumeladási hetet tudhatják maguk után 2022-ben.

Article images

Innen és Tovább, de visszajövünk

Innen és Tovább címmel szerveztek képzőművészeti kiállítást Csantavéren. Az eseménynek a Bartók Béla Művelődési Egyesület adott otthont. A kiállításon két fiatal művész munkáit tekinthették meg az érdeklődők.

Article images

Kreón, avagy ellenében a szélnek

Palicson április 20-án mutatta be a Palicsi Színjátszó Grund a Kreón, avagy ellenében a szélnek című darabot a Magyar Művelődési Központban. A Mezei Zoltán rendezte előadást idén a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén mutatták be először, majd - miután ott elvitték a pálmát - a következő héten Óbecsén is játszották a darabot.

Article images

Húsvéti locsolkodás

Húsvéthétfőn a fiúk útra kelnek, hogy ki-ki a maga módján: vízzel vagy pedig kölnivel meglocsolja a lányokat, akik a hagyomány szerint piros tojással várják őket, és a legszebb ruhájukat veszik fel erre az alkalomra. A locsolkodás vidékünkön ősi hagyomány, termékenységi rítus, és utalás a keresztségre, de ez a szokás Jeruzsálem legendájára is visszavezethető.

Article images

Az NC munkatársának interjúja a Hét Napban

Színpad és művészet a boldogság kulcsa címmel jelent meg Bús Viola másodéves kommunikátor hallgató interjúja a Hét Napban.

Article images

Szembenézni és elfogadni

Március 12-én Budapesten, 18-án pedig Szabadkán láthatták az érdeklődők a Kosztolányi Dezső Színház, az Átrium és a Kultúrbrigád közös előadását. A trianoni csata című produkciót Urbán Adrás rendezte. A darabról Bubi Dávid színművésszel beszélgettünk.

Article images

Kutató diákok Topolyán

Építészet, sztereotípiák, zsidóság - többek között ezekkel témákkal várták a kutató diákok az érdeklődőket Topolyán, a Juhász Erzsébet Könyvtárban. A kutatások a TUDOK elnevezésű versenyre készültek.

< < 1 2 3 4 5 > >