- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Kultúra

Article images

Március 15-ei megemlékezés Bácskossuthfalván

Bácskossuthfalván idén is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom eseményeiről a Kossuth-szobornál.

Article images

(Ne) nézz fel!

Filmek terén a 2021-es év méltó és igencsak időszerű megkoronázója a Ne nézz fel! című amerikai vígjáték(?), mely akár a mai társadalom legtisztább tükörképeként is felfogható.

Article images

Örök szenvedély, a népzene

A horgosi Tillinkó Lucát már egész kislány kora óta ismerem. Nyugodtan mondhatom, hogy sokoldalú személyiség. Hegedül, néptáncol, énekel, ékszereket készít és színkitűnő tanuló. Ha pedig ez nem volt elég, még egy népi zenekarban is muzsikál. De vajon egy nyolcadikos, hogyan bírja mindezt? És mi a helyzet a szülőkkel, ők hogyan támogatják gyermeküket?

Article images

Bármiből lehet hangszer

Varázslatos koncerten jártam, amit Szlovéniából érkező zenészek adtak elő a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. A Desiré Fesztiválon a Širom zenekar lépett fel november 22-én. A nyelvüket nem beszélem, az életüket nem ismerem, de amikor ott ültem a második sorban becsukott szemmel, elképzeltem az ő kis egyszerű életüket, amit a zene segítségével adtak nekünk át.

Article images

Népviseletes bál lesz Kupuszinán

Folklór kedvelő vagy? Szereted a népviseletet és a néphagyományokat? Tudsz táncolni és szeretsz is? Ha igen, akkor ez az esemény neked szól!

Article images

Álom, álom, édes álom...

Fergeteges hangulat uralkodott csütörtökön a szabadkai Zsinagógában. Az Operettest a zsinagógában című koncert a VM4K szervezésében valósult meg. Az eseményen a legismertebb operettslágerek csendültek fel.

Article images

Tizenhét film és három színházi előadás az idei KSZFV-n

Megtartották a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjét szerdán Zentán. Az egynapos eseményen tizenhét filmet és három előadást mutattak be. A rendezvénynek a Zentai Magyar Kamaraszínház adott otthont.

Article images

Az elveszett Éden – filmekről, gyerekkorról, hivatásról – Bicskei Zoltánnal

Bicskei Zoltán magyarkanizsai filmrendező, grafikus. Film utáni érdeklődése még gyerekkorában fogant, és a mozgókép iránti tisztelet, szeretet mindmáig megmaradt, annak ellenére, hogy – saját bevallása szerint – mára szinte minden (mozgó)kép egysíkúvá, arctalanná vált.

Article images

A lány és a nagybőgő

Visnyei Lilla nagybőgős, családjával öt éve költözött ki Angliába. Az interjúban elmeséli, hogyan lehet egy idegen országban érvényesülni zenészként, valmint miért a nagybőgőt választotta.

Article images

Amikor a színészek nem beszélnek

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színháztól már megszokhattuk, hogy előadásaik igen szélsőséges érzelmeket váltanak ki a nézőből, ám a legújabb előadásuk az eddigieknél is merészebb lesz.

< < 1 2 3 4 5 > >