- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

FLIXABLE

81-es számú archívum

Törteli Anna

2023. 02. 01. 10:27

A 81-es számú archívum egy amerikai természetfeletti horror sorozat, amely tavaly januárban jelent meg a Netflixen.

A 81-es archívum egy Dan Turner nevű videórestaurátor történetét meséli el, akit egy titokzatos cég, az LMG megbíz azzal, hogy egy 1994-ben megégett videókazetta kollekciót digitalizáljon egy mindentől távol eső helyen, amelyért aztán busás jutalom üti a markát.

Profi szakember lévén nem okoz neki gondot a videókazetták helyreállítása. Közben elé tárulnak az 1994-es események, melyekből megismerhetjük Melody Pendrast, aki egy PhD kutatásból kifolyólag akarja a Visser-ház rejtélyeit bemutatni. Arra azonban sem Dan, sem Melody nem számítanak a jelenben és a múltban sem, hogy sokkal súlyosabb dolgokra derítenek fényt, mint amire előzőleg számítottak volna.

A 81-es archívum egy két síkon játszódó történet. A múltbéli felvételek autentikusságát a found footage formátummal erősítik meg, hiszen amikor Dan megnéz egy-egy kazettát, azt mindig egy '94-es megroncsolódott kamera minőségével látja először a néző is, hogy aztán éles képekkel váltsunk át Melody szemszögére. Felvételről felvételre, egyik sorozatrészről a másikra haladva fokozódik a hangulat, a film folyamatosan fent tudja tartani az ember érdeklődését, nagyon rejtélyes és titokzatos. A végét nagyon jól eltalálták a készítők, esetleges második évad esetén könnyen folytathatják a történetet.

https://www.youtube.com/watch?v=ibxKEqxARkE&t=23s&ab_channel=Netflix

Forrás: Newsroom Communicator