- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

A korona - dráma a javából

Tímár Annamária

2022. 12. 28. 20:48

A korona nem egy pörgős, akciódús sorozat, hanem egy karakterdráma a brit királyi családról, az 1940-es évektől kezdve a modern időkig. Lassú ütemben fut, mégis lebilincselő. Betekintést nyújt a királyi család személyes életébe, beleértve a románcokat és a politikai rivalizálásokat is.

Az apró részletekre való odafigyelés, a történelmi szempontból fontos helyszínek, a jelmezek, a világítás, az operatőri munka és a gyártás minősége miatt a műsor egyszerűen elképesztően néz ki.
Az előadás jól megírt és jól előadott. A színészgárda kiemelkedő, viszont egyik színész sem emelkedik ki a többi közül, harmonikusan működnek együtt.
Függetlenül attól, hogy ki mit gondol a királyi családról, a Netflix rengeteg pénzt fektetett ebbe az Erzsébet királynőt, illetve a brit királyi család életét bemutató produkcióba. Ez a sorozat az egyik legdrágább, amit valaha készítettek, megközelítőleg 780 millió dollárból készült.
A filmsorozat több jelölést kapott (423), amiből 129-et meg is nyert, hogy csak néhányat említsünk a sokból: három Golden Globe-díj, a legjobb drámai sorozatnak, a legjobb női főszereplőnek (Claire Foy), a legjobb férfi főszereplőnek (Josh O'Connor) és egy Primetime Emmy-díj a legjobb női főszereplőnek (Olivia Colman, Claire Foy).
Véleményem szerint az egyik legjobb brit sorozat, ami mostanában készült. Ami igazán lenyűgözött, az a részletekre, időbeliségre való nagy odafigyelés volt. Minden egyes rész leköti a néző figyelmét. A zene, a kosztümök, a színészek, minden nagyon passzol, harmonizál. Hatalmas elismerés jár a producernek, a rendezőnek és a remekül alakító színészeknek is.
Főleg azoknak ajánlom ezt a drámát, akiket foglalkoztat a brit királyi család élete, illetve azoknak, akik szeretnék megismerni Nagy-Britannia történelmét, politikájának alakulását.

Forrás: Newsroom Communicator