- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communiator

Álom, álom, édes álom...

Juhász Petra

2021. 10. 08. 15:13

Fergeteges hangulat uralkodott csütörtökön a szabadkai Zsinagógában. Az Operettest a zsinagógában című koncert a VM4K szervezésében valósult meg. Az eseményen a legismertebb operettslágerek csendültek fel.

A válogatást Vitkay-Kucsera Ágota koncert- és operaénekes, valamint Kőrösi István, az Újvidéki Színház színművésze adta elő. Az énekeseket a Klemm'n'Band és a Szabadkai Filharmónia Paskó Csaba karnagy vezénylésével kísérte.

Az est zenekari felvezetővel indult, ahol gitár, zongora, nagybőgő és dob csendült fel, ezzel felidézve a múlt század kávéházi hangulatát, amelyből már csak a pezsgő hiányzott. Az első részben az apatini születésű Ábrahám Pál művei közül hallhattunk néhányat, ilyen a Pardon, Madame vagy az Édes mamám a Viktóriából. De előadták a My golden Baby című dalt is a Hawaii rózsájából.

A koncert második részében pedig Lehár Ferenc és Kálmán Imre operettjeiből hallhattunk néhányat. Közülük Kálmán Imre Csárdáskirálynőjéből például Szilvia belépője, illetve az Álom álom... Lehár Ferenc művei közül pedig a Cigányszerelem és A Víg özvegy híres dallamai kápráztatták el a hallgatóságot. A koncert végén a mesebeli hangulat mellett az előadók egy meglepetéssel is készültek. Így Kálmán Imre Hajmási Péter, Hajmási Pál című szerzeményét Paskó Csabával énekelték el.

A Magyar Operett Napját egyébként október 24-én ünneplik. Ekkor Kálmán Imre születésének és Lehár Ferenc halálának évfordulójára emlékeznek.

Forrás: Newsroom Communicator