- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Amikor a színészek nem beszélnek

Juhász Petra

2021. 05. 14. 10:08

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színháztól már megszokhattuk, hogy előadásaik igen szélsőséges érzelmeket váltanak ki a nézőből, ám a legújabb előadásuk az eddigieknél is merészebb lesz.

Ma, azaz Május 14-én, este hét órai kezdettel mutatja be legújabb előadását, A nézés művészete című darabot a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a színészek ezúttal nem szólalnak meg a színpadon, helyette a mozgásukkal és a színpadi kellékekkel próbálják a nézőt magukkal vinni egy olyan világba, ahol az élet és a halál kap főszerepet. A gárdához Varga Heni is csatlakozott, őt kaptuk mikrofonvégre, a következőket mondta az előadásról:

– Mindaz, amit egy ember az érzékszerveivel megérint, megízlel... Aztán egyszer csak meghal... Hogyan lehet mindezt "színpadra tenni"? Az előadásban egyek vagyunk mind a hatan. Az egész színpad lüktet kívülről, belülről, hátulról... Olyan vizuális élményt szerettünk volna varázsolni, ami maradandó, de közben teret hagy annak is, hogy mindenki beleálmodjon valamit..

A színésznő szavait hallgatva, én bizony kedvet kaptam, hogy megnézzem A nézés költészetét! Csatlakozzatok ti is!

Forrás: Newsroom Communicator