- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Szabó Róbert

Homokozó a Népkör színpadán

Dudás Norbert

2021. 04. 27. 16:23

Teltházas közönség előtt mutatta be Michał Walczak Homokozó című drámáját a Fabula Rasa Színjátszó Grund szombaton a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A csoportnak ebben az évadban ez volt az első bemutatójuk.

A darab Varsóban játszódik, egy panelnegyed játszóterének homokozójában, ahova az egyik főhős, Bénike minden nap lejár akcióhősei kicsinyített másával játszani, hogy megmenthesse a világot egy-egy újabb fenyegető veszélytől. Egy nap azonban minden felborul, a homokozóba egy lány érkezik babájával. A két gyerek találkozását dolgozza fel az előadás.

A darabot hat fiatal színjátszó játszotta, akik egymást váltogatva léptek a színpadra. Dékány Máténak, Bénike egyik megformálójának nem volt nehéz azonosulnia a szereppel. A legnagyobb kihívás az volt számára, hogy újra félelem nélkül léphessen színpadra.

– Nem volt nehéz azonosulnom a szerepemmel. Tudtam meríteni a múltból. Nagyon sokat játszottam én is akcióhősökkel kisebb koromban. A járvány miatt egy ideig nem volt próbánk, így eleinte nagy félelemmel mentem fel a színpadra, de ahogy az én jelenetem érkezett, rögtön visszajöttek a régi érzések, és már könnyebben ment minden.Kéri Sándor Botond örült, hogy újra színpadon játszhatott. Mint mondja, hiányzott az, hogy kiadja azt az energiát, ami felgyülemlett benne.

– Borzasztóan hiányzott a színpad és a társaság. Nagyon jó újra a rendezőkkel dolgozni. Szerintem Nyári Ákos borzasztóan jó rendező, nagyon jól teljesített elsőre. Nagyon jó dolgokat és tanácsokat mondott.Nyári Ákos, a darab egyik rendezője régebben színjátszóként volt tagja a csoportnak. Elmondta, érdekes volt számára, hogy most nem ő figyel a rendezőre, hanem őt figyelik a lelkes színjátszók.

– Mindig furcsálltam, és számomra hihetetlen volt, amikor Greguss Zalán és Ralbovszki Csaba egy-egy velük készített interjúban vagy riportban arról beszéltek, hogy nekik ez mennyire sokat ad. Most pedig teljesen azt érzem, hogy tényleg annyi szeretetet, pozitív energiát kapok a csapattól, amiből tényleg táplálkozhat az ember a hétköznapokban. Nagyon jó érzés.

Az előadást legközelebb április 30-án láthatják az érdeklődők a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ színpadán.

Forrás: Newsroom Communicator