- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Innen és Tovább, de visszajövünk

Gábor Tímea

2022. 04. 24. 20:48

Innen és Tovább címmel szerveztek képzőművészeti kiállítást Csantavéren. Az eseménynek a Bartók Béla Művelődési Egyesület adott otthont. A kiállításon két fiatal művész munkáit tekinthették meg az érdeklődők.

Pesti Emese és Romoda Zsóka a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium végzős diákjai. A fiatal képzőművészeknek már volt egy iskolai érettségi kiállításuk Zentán a Városi Múzeumban, azonban ez az első önálló kiállításuk. Az eseményt egy beszélgetéssel indították, ahol Kovács Pécskai Emese, az egyesület elnöke és egyben a kiállítás szervezője kérdezte őket a középiskolás éveikről, tapasztalataikról.

Kozma Valentina, résztvevő:

- Láttam az eseményt az interneten meghirdetve és eljöttem, mivel a kiállítókat is régóta ismerem, tudom mennyire tehetségesek. Tulajdonképpen a kíváncsiság vezérelt, hogy mit tudnak összeállítani. Két, számomra különleges alkotást emelnék ki. Az egyik a dinnyeevős, mivel ez egy igazán jól elkapott pillanatkép, nagyon élethű, teljesen felismerhető az alkotó édesapja a munkán. A másik pedig egy színes portré Zsókáról, amely egyáltalán nem szokványos, ezért tetszik.

A kiállított művek különböző technikával készültek: vannak színes festmények, fekete-fehérek, portrék és csendéletek is.

Cikk kép

Romoda Zsóka, kiállító:

- Az itt látható munkák közt van festmény, rajz, grafika, szobor, kroki. A festményeken belül olaj és akrill, valamint a grafikán belül is többféle technika. A legtöbb munkát az iskolai feladatokra készítettük, de van egy-két olyan is, amit otthon, szórakozásból csináltunk. Az Innen és Tovább elnevezés nem jelenti azt, hogy innen tovább, és nem jövünk vissza többet. Nem akarjuk kizárni magunkat a falu életéből.

Cikk kép

Pesti Emese, kiállító:

- Rövid volt ez a négy év, de úgy érzem, fejlődtünk. A kiállítás szempontjából örülök annak, hogy van lehetőségünk a munkáinkon keresztül megmutatni magunkat. Hátha közben a fiataloknak adunk egy kis inspirációt.

A középiskola után mindketten Szegeden szeretnék folytatni tanulmányaikat, képi ábrázolás szakon.

Kovács Pécskai Emese, a Bartók Béla Művelődési Egyesület elnöke, szervező:

- Egyrészt azért született meg ez a kiállítás, mert szeretnénk, hogy minél több fiatal feltörekvő művész munkáját megmutathassuk itt Csantavéren. Az eddigi tevékenységeinkben még nem szerepelt hasonló jellegű esemény. Évente átlagban két kiállításunk van, az őszi és a tavaszi. Nagyon örülök, hogy tudtunk végre egy új programot is nyújtani, ami a festészetet illeti.

Cikk kép

Cikk kép

Cikk kép

A megnyitó után Emese és Zsóka még énekeltek is. Az érdeklődők pedig, miután megtekintették az alkotásokat, sütemény és pogácsa, italozás mellett tovább barátkozhattak, elbeszélgethettek a kiállítókkal. A kiállítás április végéig megtekinthető az egyesületben.

Forrás: Newsroom Communicator