- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Jótékonysági koncert a cipősdoboz akcióért

Nyúl Sámuel

2022. 12. 16. 13:31

Jótékonysági koncertet adott a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Rebellis nevű iskolazenekara december 12-én, a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban.

Könnyűzenei előadással készült a Rebbelis iskolazenekar. A koncertet jótékonysági célból szervezték meg, amelyre a belépő ajándékokkal megtöltött cipősdobozok voltak, vagy azoknak megtöltésére szánt édességek, játékok, tisztálkodási szerek. Az egy órás koncerten a közönség angol és magyar nyelvű slágereket hallhatott. Az eseményt idén rendezték meg első ízben. A szervezők reményei szerint folytatásra is számíthatunk.

A koncert elején Nyúl Zoltán baptista lelkész köszöntötte a jelenlevőket, aki egyben a már 11 éve működő Cipősdoboz akció egyik főszervezője is. Elmondta, hogy ha egy évben átlagosan 1000 doboz elkészül, az azt jelenti, hogy 11 000 nehézsorsú gyerek kaphat karácsonyi ajándékot. Vajdasági gyerek, vajdasági emberektől. Helyi kezdeményezés, helyi érdemekkel.

Cikk kép

Zakinszky Regina német szakos idén kezdte tanulmányait a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban, tehát még új a zenekarban.

Milyen volt elsősként mélyvízbe ugorva egy ilyen koncerten részt venni?

- Kezdetekkor nagyon izgultam, de a délelőtti hangpróba után elégedett voltam a hangommal, és kicsit megnyugodtam. Tudtam, hogy nem sülhetnek el a dolgok olyan rosszul, hogy katasztrófa legyen belőle. Jó érzés volt jótékony célból énekelni.

Cikk kép

Molnár Dávid negyedikes angol szakos tanuló elmondta, hogy már első évben jelentkezett a gimi kórusába. Kézenfekvő lehetőség volt, amire le is csapott. Kiélhette előadói vágyait, és ezzel együtt jótékonykodott is.

- Kiskorom óta színészkedek és énekelek. Ezt nagyon élvezem, és közel áll hozzám. A cipősdoboz akció már nem csak a Kosztolányiban hagyomány, nálunk Kupuszinán is azzá vált, amihez korábban én is hozzájárultam. Felemelő érzés volt itt énekelni.

Cikk kép

Nyúl Katalint, a Kosztolányi végzős diákját kérdeztem, hogy mióta készültek a koncertre, illetve, hogy miért érezte fontosnak, hogy szerepeljen?

- Már év eleje óta készültünk valamire, de igazából, akkor még nem tudtuk, hogy mire. Akkor jött ez a szuper lehetőség. Kevés jobb alkalmat találhattunk volna. Szerintem ilyenkor mindenkinek meg kell próbálni mindent, a közösbe adni, amink van. Én többek között úgy éreztem, hogy a hangommal is próbálok beszállni az akcióba.

Cikk kép

Szűcs Gergely zenetanár és a kórus vezetője elégedett volt a fellépéssel.


- A diákok nagyon lelkesek voltak a koncerttel kapcsolatban. Nagyon várták, hogy felléphessenek valahol. Intenzív próbákat tartunk heti rendszerességgel. Már októberben terveztünk egy koncertet, de új számok jöttek, és ami még fontosabb, új emberek, ugye, az elsősök. Tudtam, hogy kell legalább 2 hónap a műsor elkészítéshez. Az hogy ez itt, és ilyen körülmények között valósult meg, szerintem sokat jelentett a diákoknak.

Cikk kép

Az akció egyik fő koordinátora Dognár Alexandar tanár úr évek óta lelkes támogatója a cipősdoboz akciónak.

- A koncertről már az előző évben beszélgettünk a zenetanárral, sajnos, akkor nem sikerült megszervezni. Amikor egy nagyobb projektet szeretnénk hozzátenni a cipősdoboz akcióhoz, akkor nekünk is kell idő, hogy realizálódjanak az adandó problémák és azokra a válaszok. Az egyik ilyen probléma az volt, hogy nem tudtuk hol megrendezni a koncertet. Idén megkaptuk a szabadkai Népkör előadótermét, amiért nagyon hálásak vagyunk, hiszen ez Szabadka egyik olyan helye, ami alkalmas koncertek lebonyolítására. Izgultunk, hogy lesz-e közönség, és hogy milyen bakik lesznek. Tekintettel arra, hogy ez volt az első alkalom, szerintem sokan voltak. Reméljük, hogy a jótékonysági koncert a cipősdoboz akció mellett ezután minden évben megrendezésre kerül. A cipősdobozok számát még nem tudjuk pontosan, december 15-e után érkezik a dobozok java.

Cikk kép

Cikk kép

Cikk kép

Cikk kép

Forrás: Newsroom Communicator