- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

sorozatjunkie

Kilenc idegen

Törteli Anna

2022. 12. 29. 18:02

A Kilenc idegen egy évados misztikus thriller sorozat, amely tavaly agusztusban jelent meg a Hulu streamingszolgáltató kínálatában.

A történet - mint ahogy a cím is elárulja - kilenc idegenről szól, akik igazából nem mind idegenek egymás számára, ugyanis van köztük egy háromtagú család, valamint egy házaspár. Az a bizonyos kilenc ember épp az életük mélypontján vannak, ezért befizetnek egy tíz napos luxus gyógyüdülésre az Oltalom házába, hátha az lesz számukra a megoldás.

Kezdetben csak kis részleteket tudunk meg. Kik ők, és miért van szükségük az üdülőközpont szolgáltatásaira. Ahogy halad előre a történet, és elkezdődnek a kezelések, egyre részletesebben ismerjük meg a kilenc ember jellemét. Részről-részre többet tudunk meg róluk, megismerjük az életüket, azt, hogy hogyan kerültek erre a helyre. Van, aki depresszióval, szorongással vagy dühkitörésekkel küzd, de van köztük gyógyszerfüggő is. Összességében elmondható, hogy mindenkinek volt egy vagy több törés az életében, ami elindította őket azon a bizonyos lejtőn.

Az egész filmsorozat egy egyszerű történetként indul, melynek cselekménye nyugodt mederben zajlik, ugyanakkor néha-néha megbotránkoztató is. Ahogy haladunk a történetben, úgy lesz egyre mélyebb, elgondolkodtatóbb és izgalmasabb. Aztán bumm! Hirtelen happy end. Számomra ez a befejezés kissé kiábrándító volt. Egy olyan lezárást kapunk, ahol mindenkinek megoldódik az élete, méghozzá a lehető legjobb módon, amire szerintem a való életben nem sok esély van. A sorozat nagy erősségei a szereplők. A sablonos karakterekhez megtalálták a tökéletes színészeket, ami sokat dobott az összképen. Melissa McCarthy (Francis) és Bobby Cannavale (Tony) igen jók, és a kémia közöttük nagyon működik. Az egyik legszimpatikusabb két szereplő volt számomra. Aztán ott volt még Luke Evans mint Lars és Grace Van Pattern, aki Zoe-t alakította, az ő barátságuk is aranyos kis szelete volt a sorozatnak. Nicole Kidman az, akit még kiemelnék, mert remekül játszott, és úgy érzem, itt is egy újabb arcát mutathatta meg a színésznő. A lezárástól függetlenül, számomra egy szerethető sorozat a Kilenc idegen, melyben egy csodás helyet ismerhet meg a néző. Szívből ajánlom mindenkinek!

Forrás: Newsroom Communicator