- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator, Facebook

Legyen benne hulla

Pápista Annamaria

2022. 06. 03. 13:20

Nagy érdeklődés övezte Óbecsén a Színjátszó Odú legújabb előadását. Ezúttal Csukás István Vakáció a halott utcában című regényét dolgozták fel.

Az idei évben öttagú társulat csillogtatta meg tehetségét a színpadon. Az előadást Rókus Zoltán színművész rendezte, aki a Szabadkai Népszínház magyar társulatának színésze. A fiatalok Csukás István meseíró egyik könyvét dolgozták fel, melynek címe Vakáció a halott utcában.
Íme a történet hősei: Gajzágó István szerepébe Krémer Martina bújt, Csombort (Cukit) Szedlár Mónika alakította, Jácint Vincét Szirbik Zalán vitte színre, Gergőt Horváth Kinga személyesítette meg, Koncz Antónió pedig két szerepet játszott párhuzamosan: ő volt Kakula-Zé és a Távírókihordó is.

Cikk kép

Horváth Kinga az óbecsei Samu Mihály Á.I. tanulója, a Színjátszó Odú egyik oszlopos tagja, akit Gergő szerepében láthattunk.

Ebben a társulatban már ez a második fellépésem. Nagyon tetszett ez a történet, és a csapat is, akikkel dolgozhattam. Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy a következő évtől nem tudok a csapat tagja lenni, ugyanis Magyarországon folytatom a tanulmányaimat. Összességében nagyon bejött Gergő szerepe. Elég jól tudtam azonosulni vele, nagyon tetszettek az energiái.


Koncz Antónió, a szabadkai Zeneiskola első osztályos tanulója az előadásban két szerepet is vállalt: a Távírókihordóval jobban tudott azonosulni, de megoldotta Kakula-Zé ellentmondásos szerepét is.

Idén először voltam tagja ennek a csoportnak. Az egészet nagyon pozitívan éltem meg, mivel családi hangulata van. Nincs feszültség, tök laza az egész. Az előadás nagyon tetszett, jól összefutnak a különböző szálak a történetben. Kicsit stresszes volt, hogy több szerepet játszottam egyerre, viszont elképesztően érdekes. Nagyon szeretem ezt a két karaktert. A személyes kedvencem mégis a Táviratkihordó volt, ugyanis nagyon hasonló személyiség vagyok, így sokkal közelebb éreztem magamhoz ezt a karaktert, mint a másikat, Kakulát, aki egy mogorva, toxikus személyiség, de vele is sikerült megbirkóznom.

Cikk kép

Rókus Zoltán, a Színjátszó Odú vezetője az előadás rendezője is egyben.

A kiindulópont az volt, hogy mint eddig is minden évben, megkérdeztem a diákokat, van-e esetleg valami ötletük. Ami általában úgy néz ki, hogy nincs. Amit ajánlok, az pedig nem mindig tetszik. Aztán innen jöttek a konstruktív hozzászólások, hogy gondolkodjuk kicsit elvontabban, menjünk el az abszurd irányába. Amit mondjuk a becsei közönségnek nem mindig könnyű eladni. Így az volt az egyetlen kérés, hogy legyen benne hulla. Aztán elkezdtem kutatni a regények között, amik picit elvontabbak, és teljesen véletlenül ráakadtam Csukás István Vakáció a halott utcában című regényére. A könyvről azt kell tudni, hogy elég hosszú, kb. 250 oldal. Volt olyan, hogy két percben oldottuk meg azt, ami a könyvben 40 oldal volt. Végül a szövegkönyv 20 oldalas lett, amit nagyon jól sikerült elsajátítani. Nagyon könnyen ment a felkészülés, sokszor improvizációkat is behoztunk, mindig volt valami új. Így nagyon könnyű volt megrendezni, természetesen a végére már egy kicsit elfáradtunk. Eleinte kicsit féltünk, mi lesz, ha nem értik a nézők az előadást, de lényegében sikerült közelebb hozni a közönséghez a történetet, amit több helyen a humoros szereplőkön keresztül tudtunk megvalósítani.


Az előadás Óbecsén nagy sikert aratott. Rókus Zoltán elmondta, hogy a továbbiakban is játszani fojgák még, valamint a KSZFV-n és a Vajdasági Amatőr Szemlén is láthatja majd a nézőközönség.

Forrás: Newsroom Communicator