- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Empire Cinemas

Minden, minden

Jurić Rebeka

2023. 01. 29. 16:23

Szokták mondani, hogy a könyv több, mint az arról szóló film. Szóval ahhoz, hogy lélekben is átéljük a jeleneteket, hiába nézzük meg csak a filmet, el kell hozzá olvasni a könyvet is. Ez történt velem a Minden, minden című könyv esetében is. Bevallom, ha nem készítenek róla filmet, akkor nem biztos, hogy elolvastam volna a könyvet is. Hálás vagyok, hogy rátaláltam a filmre, hiszen egy nagyon jó regényről maradtam volna le. Ennyiből szerintem kitalálható, hogy nagyon szeretem a könyvet.

A történet főszereplője a 18 éves Maddy, aki komoly betegségben szenved. Ha kiteszi a lábát a lakásból, akkor nagy eséllyel meghal a levegőben lévő baktériumok miatt, így egész életében az otthonába zárva él. Nagyon jól érezte magát ebben a helyzetben, míg be nem költözött a szomszédba Olly. A jópofa és vicces sráccal elkezdtek interneten keresztül beszélgetni, akibe beleszeretett, és aki miatt a házukban lévő üvegablakok börtöncellákra kezdtek el hasonlítani a lány számára. A párkapcsolatukat elsősorban az akadályozta, hogy Maddy "börtönben" él, míg Olly szabadon, és emiatt nem élhetnek át együtt - mint azt a könyv címe is sugallja - mindent, mindent. A könyv egész jól bemutatta azt, hogy miként élhet egy Maddyhez hasonló lány, aki be van zárva a négy fal közé. Nagyon sajnáltam, hogy nem kaphatta meg a neki járó boldogságot, de annak örültem, hogy nem érezte magát depressziósnak ezek miatt. Igaz, volt ideje hozzászokni a helyzethez, de van, amihez talán nem is lehet ennyi idő alatt sem…
A romantika a könyvben nagyon szépen át lett adva. Imádtam átélni Maddy és Olly kapcsolatát, és annak a kialakulását. Nagyon tetszettek az internetes beszélgetések, az ablak előtti egymásnak mutogatások. Különösen tetszett, hogy érezni lehetett, mennyire szeretik egymást - a könyvön keresztül is. Amikor pedig találkoztak, jöhetett a nagy robbanás is! Ollyt külön kiemelném, mivel számomra nagyon szimpatikus karakter. Sikerült magam elé képzelnem, ahogy egy pillanatig sem képes lenyugodni, amíg Maddy-vel élőben nem találkozhat. Viszont a szomorú családi állapota miatt sajnáltam szegényt. Ennek ellenére nagyra becsülöm, hogy mennyire szelíd tudott maradni, egy ilyen apa mellett. Pedig az ember azt is elvárhatná, hogy átvegye a szülői viselkedést a regényben, de szerencsére nem tette. A mellékszereplőket is nagyon imádtam. Carla ápolta Maddy-t, mindvégig mellette volt. Tetszett, hogy úgy viselte gondját, mintha Maddy anyukája lenne.
Egyedül a könyv végével nem voltam teljesen elégedett. A csavar jó volt, az anya tettének a szándéka és a lényege pedig érthetően el lett magyarázva, de túl gyors és rövid volt a lezárás, amit még lehetett volna bővíteni szerintem egy pár oldallal. Nekem nagyon tetszett a könyv, és szívből ajánlom mindazoknak, akik szeretik a romantikus történeteket.

Cikk kép

Forrás: Newsroom Communicator