- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Passiójáték Kupuszinán

Csernai Panna

2021. 03. 29. 09:39

Virágvasárnap, március 28-án a kupuszinai kultúregyesület színháztermében mutatták be a Passiót a helyi amatőr színtársulat előadásában.

A Sturcz József Amatőr Színjátszó Csoport tagjai minden évben új előadással lepik meg a falu lakóit. Az előadásra minden alkalommal a környező településekről is érkeznek nézők, így méltán mondhatjuk, hogy az amatőr társulat egész Nyugat-Bácska és környéke számára nyújt egyedi színházi élményt. Idén a Passiót, Jézus szenvedésének és halálának történetét mutatták be. A helyiek elmondása szerint kiváló előadást láthattak. A falubeliek már nagyon várták a bemutatót, hiszen a koronavírus miatt szinte egyáltalán nem találkoznak egymással az emberek.

Kratofil Zsóka, Kupuszina: – Számomra nagyon fontos volt az előadás, de nem csak nekem, hanem mindenkinek, ugyanis Kupuszina egy olyan kis falu, ahol nagyon hívők, vallásosak az emberek, minden vasárnap ott vannak a szentmisén, így nagyon nagy hatása volt a darabnak. Nagyon tetszett.

Buják Mária, Kupuszina: – Nagyon vártuk már az előadást, kicsit összejönni, egy kicsit egymást és színészeket látni. Nagyon megrendítő volt az előadás, nagyon tetszett. Örültünk, hogy fellépnek a fiataljaink.

Mendei Tamara, Szilágyi: – Meghökkentő élményekkel gazdagodtam, mivel ezt élőben, egy lépésnyire látni, nagyon nem volt mindegy.Az előadáson Nagy Karina színművésznő is jelen volt.

– A legizgalmasabb és a legnagyobb élmény számomra az volt, hogy a nézők teljesen bevonva érezhették magukat az előadás alatt, mivel megbomlott a megszokott nézőtér. A nézők nem székeken ültek, hanem a sorokban álltak, a passió történetének tényleg a szerves részei voltak, és emiatt nagyon közel került a történet. Az, hogy testközelben láttunk egy összecsukló embert, akinek a hátán kereszt van, az tényleg nagyon erős hatást váltott ki.

Az előadás főszereplője Molnár Oszkár volt. Már több mint 20 éve amatőr színjátszó. Elmondta, óriási kihívás elé nézett, szerinte hatalmas megtiszteltetés, hogy eljátszhatta Jézust.

– A főszerep elég nehéz volt, a legnagyobb kihívást maga az átélés jelentette, Jézus személyét megformálni. Hogy sikerült-e azonosulnom a szereppel? Remélem. Igyekeztem, amennyire tőlem telt. Nos, majd a közönség eldönti.A Passiójáték rendezője Molnár József, elmondta, hogy már nagyon régóta szeretné színre vinni a Passiót.

– Hívő ember vagyok, és a színházi életben is aktívan részt veszek, ez pedig régi vágyam volt. A próbák már februárban elkezdődtek, nagyon nehezen indult, talán a díszlet jelentette a legnagyobb kihívást, de később minden kialakult. Összesen 38 ember vette ki a részét az előadásban. Egy csodának élem meg, hogy ebben a pandémiás helyzetben be tudtuk mutatni az élőadást.

A rendező hozzátette, szeretné, ha ezzel hagyományt teremtenének, és
minden évben passiójáték formájában emlékeznének meg Kupuszinán Jézus szenvedéséről és haláláról.

Forrás: Newsroom Communicator