- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Politika

Article images

A lényeg, hogy adja!

Száz euró és ötezer dinár a fiataloknak, plusz húszezer dinár a nyugdíjasoknak, napraforgó támogatás a földműveseknek, tejprémium növelése az állattenyésztőknek... Tényleg támogatás és segítség?

Article images

Szabad a vásár?

Tegyük fel, hogy éppen most semmi dolgod nincs. Lógatod a lábad, szól a kedvenc zenéd, nagyokat ásítozol: tehát ténylegesen nem foglalkozol semmivel. Egyszer csak valami zöld az öledben landol... Elfér a tenyereden, látszólag falevél. Sokadik pillantásra már nem is falevélszerű, díszeleg rajta egy egyes és két nulla, plusz azt írja rajta: „Ez a tiéd, mert fiatal vagy!” Jogosan merülne fel a kérdés benned, hogy ez honnan pottyant ide, hiszen nem üldögélsz pénzfa alatt, és amiatt sem járhat elismerés, hogy „pont jókor” születtél. Először én is ezen spekulálnék, másodszor pedig azon, hogy milyen gyorsan költsem el.

Article images

Milyen lesz az új kormány összetétele Szerbiában?

Április harmadikán parlamenti és köztársasági választásokat tartottak Szerbiában. Az elnökválasztáson a legtöbb szavazatot Aleksandar Vučić kapta, a Köztársasági Választási Bizottság által közzétett eredmények alapján. A parlamentben legtöbb mandátumot Aleksandar Vučić – Együtt mindent elérhetünk nevű listája szerezte. Kartali Róberttel, a Hét Nap főszerkesztő-helyettesével beszélgettünk a választások eredményeiről és a jövőben várható eseményekről.

Article images

Háború a huszonegyedik században

Háború. A szó hallatán mindenki megijed. Jogosan. Sokan el se tudtuk képzelni, hogy a huszonegyedik században megtörténhet az, ami Ukrajnában több mint egy hónapja zajlik.

Article images

Minden, amit a szavazásról tudni kell

Szerbiában április 3-án köztársasági parlamenti és elnökválasztás is lesz. Már javában zajlik a kampány. A választásokkal kapcsolatos tudnivalókról Ladóczki Gyulát, a Köztársasági Választási Bizottság tagját kérdeztük.

Article images

100 eurós gazdagság

„Ha én gazdag lennék, jaga diga, diga diga, diga diga, diga dum. Éjjel-nappal, diga diga daj, tartana a nagy daj-daj!” – szól a rádió... Én pedig egy érdekes bejegyzésre futottam rá a Facebookon: 100 euró a 16 és 29 év közötti fiataloknak.

Article images

Oltóanyag az EU-tól

Koronavírus elleni védőoltásokat kapott Szerbia az Európai Uniótól. Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos pedig látogatást tett a belgrádi Batut Közegészségügyi Központban.

Article images

Fontos-e a fiataloknak a politika?

Kiss Nándor a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője. Az adai származású fiatalember szerint fontos, hogy a fiatalok politikával foglalkozzanak. Hogy miért? – a 27 éves közgazdász, többek között, elmondja ezt is, az alábbi interjúban.