- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Pixabay

100 eurós gazdagság

Gábor Tímea

2022. 01. 26. 15:33

„Ha én gazdag lennék, jaga diga, diga diga, diga diga, diga dum. Éjjel-nappal, diga diga daj, tartana a nagy daj-daj!” – szól a rádió... Én pedig egy érdekes bejegyzésre futottam rá a Facebookon: 100 euró a 16 és 29 év közötti fiataloknak.

A szomszéd már megint telelni megy. Nem szívesen tartanék vele, inkább valami melegebb helyet választanék a pihenésre... meglesném a piramisokat vagy elefánton lovagolnék! Ha nem kellene a vizsgákra készülnöm, el is utaznék... A gond csak az, hogy a félretett pénzem talán csak Újvidékig lenne elég... Hát hol van még onnan Egyiptom!
No, de sebaj! Nem kell aggódni: jön a megoldás! Már a madarak is ezt csicsergik, miután a szerb pénzügyminiszter beharangozta a jó hírt! Siniša Mali. Megjegyeztem a nevét. Azt mondta, január 15-étől a 16 és 29 év közöttiek jelentkezhetnek a 100 eurós állami támogatásra. Január 15-e pedig már régen elmúlt! Hát akkor mi a probléma? Az árak a fellegekbe szöknek, de sebaj, 100 euró, és mindenki gazdag lesz. Legalábbis mi, fiatalok, igen. Hiszen ennyi pénzen annyi mindent lehet venni! Bérelhetnénk tankot... Elmehetnénk nyaralni... Vagy vásároljunk inkább egy zsiráfot? Ugyan, annyira azért mégsem kellene kiköltekezni.... Tulajdonképpen, ha jól számolom, ez az összeg éppen elég arra, hogy bevásároljunk két-három napra... Csak ami a konyhára kell.
Vajon miért kapjuk ezt a pénzt? – morfondíroztam. Mennyit ér 100 euró? Közben meg az árak az égig szöknek... Szétosztják, ami a kasszában van, azután pedig mi szépen lassan visszacsorgatjuk ugyanoda, az adókon, járulékokon, illetékeken keresztül... Hmmm... Talán ezzel akarják megvásárolni a szavazatunkat? Közelegnek a választások...
Mindenesetre mindjárt itt a január vége, és csak 30-áig lehet jelentkezni a támogatásra! Szóval megyek és regisztrálok, s közben dúdolgatom: „Ha én gazdag lennék...”

Forrás: Newsroom Communicator