- BEJELENTKEZÉS -



Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -








Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

NSO,Getty Images

Argentína nyerte a 2022-es Világbajnokságot

Kolter László

2022. 12. 19. 11:35

Argentína tizenegyesekkel megnyerte a döntőt Franciaország ellen. Így a 2022-es téli katari FIFA-világbajnokság győztese a Lionel Messivel felálló Argentína lett!

Argentína az első félidőben Lionel Messi révén a 23. percben lőtt tizenegyesével és Angel Di María góljának köszönhetően a meccs 36. percében már kétgólos előnyben játszottak az argentinok. Így az első félidő végén 2:0 eredménnyel mentek le a félidei szünetre a játékosok. A második félidőben a franciák több támadást kezdeményeztek, formációt és játékosokat is cseréltek, de sokáig úgy tűnt, hogy Argentína megnyeri a meccset. Ám a franciák Kylian Mbappé részéről a 80. percben tizenegyesből és a 81. percben szerzett gyors támadással, sikerült kiegyenlíteniük, de 90 perc játék alatt nem sikerült eldönteni játékosoknak a meccset. A rendes játékidő végén a végeredmény 2:2 lett.
Ezt követte a hosszabbítás. A kétszer tizenöt perc folyamán a 109. percben Lionel Messi megint megszerezte a vezetést Argentínának, de pár perc múlva, a 118. percben Mpappé megszerezte harmadik gólját, szintén tizenegyesből, és így 3:3 lett az eredmény. Az eredmény 120 perc játék után 3:3-ra változott de győztes csapat megint nem lett.
Ezután következett a tizenegyes párbaj, amelyet a franciák kezdtek el. Az első tizenegyest értékesítették is Mpappé részéről. Erre a válasz meg is érkezett az argentinoktól, mégpedig Lionel Messinek köszönhetően. A következő két tizenegyest a franciák elrontották: Coman és Tchouaméni. Argentin részről nem hibáztak, mert Dybala és Paredes is értékesítette a saját tizenegyesét. Francia oldalról jött Kolo Muani, aki értékesítette tizenegyesét, de így is már 2:3 volt az eredmény az argentinok javára. Az első meccslabdát Montiel rúghatta, aki értékesítette is a tizenegyesét, így Argentína 4:2 megnyerte a világbajnokság döntőjét, és ezáltal háromszoros világbajnoknak mondhatják magukat Katarban a Loszaíli Nemzeti Stadionban!

Az Argentin játékosok öröme a tizenegyes párbaj után:

Cikk kép

Lionel Messi ünneplése a kupával:
Cikk kép

A csalódott francia játékosok:
Cikk kép

Forrás: Newsroom Communicator