- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó
Article image

Newsroom Communicator

Deadlift Competition

Bús Viola

2022. 05. 16. 18:35

Május 14-én súlyemelő versenyt rendeztek Kanizsán, ahol az edzeni vágyók mérhették össze erejüket.

Az eseményt Magyarkanizsán, a Bro'S Gym-ben szervezte Buza Botond személyi edző, mivel elmondása szerint az emberek céltalanul edzenek, hiányzik belőlük a motiváció.

-Szerintem ez adott az edzeni vágyóknak egy célt, egy löketet ahhoz, hogy a sportot aktívabban űzzék. A résztvevőknek, hogy felkészüljenek a versenyre, az idelátogatóknak pedig kedvet a sporthoz, az edzéshez. A versenyre bárki benevezhetett, számítottunk női versenyzőkre is, de ők nem jöttek el, így csak férfiak voltak. Öt súlycsoportot hirdettünk meg: 70 kg alattiak, 70-től-80-ig, 80-tól-90-ig, 90-től-100-ig és 100 felett. A legtöbb jelentkező a 70-80, illetve a 80-90 kilós kategóriában volt.

Cikk kép

Péter Zalán súlyemelő is részt vett a versenyen.
-Az edzéssel komolyabban egy éve kezdtem el foglalkozni, azelőtt nem igazán értem el eredményeket, azóta lett személyi edzőm, és nagyon belejöttem. Szeretném komolyabban folytatni, mert rájöttem, hogy önmagam jobb verziója vagyok így. A 70-80 kilós kategóriában indultam, a súly, amit emeltem az 192 kg volt, ami eddig a maximum nekem. Harmadik helyet sikerült elérnem, de teljesen elégedett vagyok, mivel az én mezőnyömben voltunk a legtöbben.

Hubai Dávid több sportban is kiemelkedik, de most csak nézőként jött az eseményre.
-Egyrészt azért jöttem, mert sportkedvelő vagyok, másrészt pedig Buza Botond barátom szervezte az eseményt. Én is deadlifteltem régebben, de itt profik vannak. Motivációt adott, mivel látszik az embereken, hogy élvezik azt, hogy versenyezhetnek. Eszembe jutott, hogy régen, amikor én is versenyeztem, mennyire élveztem, úgyhogy ez most adott egy löketet, hogy újra nyeregbe szálljak.

Az esemény szinte egész nap tartott, a versenyzők kisebb ajándékokat, illetve edzőtermes bérleteket kaptak.
Cikk kép

Forrás: Newsroom Communicator