- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Társadalom

Article images

„Mi is a rendszer hívei vagyunk”

Az ember társas lény, ezért azt mondják, olyanok vagyunk, mint a birkák: csoportban járunk. Sokan ezzel a ténnyel dacolva azt állítják, hogy különlegesek, de a társadalom és a környezetünk jobban befolyásol minket, mint ahogy azt mi gondolnánk.

Article images

A jövő tanítómestere?

A rohamosan fejlődő világban a mesterséges intelligencia olyan jövőképet ígér, melyben számos, emberek által végzett feladat automatizálható. Segítségükkel csökkenthetjük az emberekre rótt terhet és a fejlődés útjára léphetünk. A kérdés már csak az, hogy az MI képes lesz-e átvenni a tanítási módszereket, tud-e majd oktatni.

Article images

Olvasunk-e még?

Az olvasás egykor nemcsak népszerű hobbi, de a művelődés legfontosabb eszköze is volt. Ma, a digitalizáció korában már nem örvend nagy népszerűségnek, hiszen felgyorsult világunkban a legtöbb ember nem tud időt szakítani rá, és inkább a filmeket választja helyette, melyekkel időt spórol, emellett az ingerek is intenzívebben érik. Persze azért minden korosztályban akad olyan, aki szeret olvasni. Napjainkban talán a legnépszerűbb műfajok a horror, a krimi és a romantikus történetek.

Article images

Oktatási kiállítás Zentán

Hetedik alkalommal szervezte meg a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Magyar Nemzeti Tanács az EduExpót. A kiállítás keretein belül az itthoni továbbtanulásról kaphattak információt a vajdasági fiatalok.

Article images

MTTK a Campus Fesztiválon

Móka, kikapcsolódás, tikkasztó meleg, perzselő homok, csapatépítés, sportolás, fergeteges bulik és megannyi más fantasztikus élményben volt része az MTTK-s hallgatóknak július 17-től 23-ig.

Article images

Két héttel hosszabb nyári szünet, vagy mégsem?

A legújabb kormánydöntés értelmében június 6-án befejeződött Szerbiában a tanév az általános- és középiskolások számára. Az eredetileg június 20-áig tervezett iskolaév ezáltal két héttel lett rövidebb.

Article images

Kommunikátor szakos hallgatók Budapesten

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar kommunikátor szakos hallgatói két izgalmas napot tölthettek el Magyarország fővárosában. Rengeteg helyre eljuthattak, és sok tapasztalattal gazdagodtak.

Article images

Félni vagy élni?

Tizenkilenc éves vagyok, már felnőtt. Minden egyes családi ebéd alkalmával hozzám szegezik a kérdést: Hol van a pasid? Van már új jelölt? A válasz folyton változik, de mégsem miattam.

Article images

Együtt a koraszülöttekért

2018-as adatok szerint a világon minden tizedik terhesség koraszüléssel végződik, Szerbiában és Magyarországon a statisztikai adatok szerint 8-9% rá az esély.

Article images

Azt hittük, jó döntés lesz...

Albérletbe terveztünk költözni egyetemi éveink alatt, hiszen ugye ott nincs akkora felügyelet, mint egy kollégiumban.

1 2 ... 10 > >