- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Társadalom

Article images

Új év, új én?

Amikor közeledik az új év, már nagyban gondolkodunk azon, hogy miben és hogyan is tudnánk változtatni. Abban reménykedünk, hogy a következő év más lesz, mint az eddigiek.

Article images

Döntés a jövőről

Tanulni vagy dolgozni? Középiskolában, végzősként ez hatalmas dilemma lehet sokak számára.

Article images

Teherszállítás mesterfokon

Lehet napsütés vagy fagy, neki mindig menni kell. Országúton, autópályákon éli az életét, mégis azt mondja, sohasem váltana szakmát. Ismerjétek meg a szabadkai születésű Bába Krisztiánt!

Article images

Buszmegálló

Tíz perc várakozás. Egy cigi bőven belefér. A sötét és elhanyagolt buszmegállóban várakoztam, a telefonom képernyőjére néztem, a busz kb. tíz perc múlva jön, szóval még van időm. Rengeteg időm. Tíz perc alatt talán a világot is meg lehetne váltani, de én inkább a cigaretta mellett döntöttem.

Article images

Tizennyolc évesen öreg vagyok?

Tegnap este egy szórakozóhelyre mentem. Gondoltam eltöltök egy estét jó zene mellett, a barátaim társaságában. De semmi sem olyan, mint néhány évvel ezelőtt.

Article images

VIFÓ – Egy zöldebb Vajdasagèrt

Az első Itthon határtalanul konferencia tematikája a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés volt, ahol a résztvevők hat előadást hallgathattak meg a témával kapcsolatban.

Article images

Ünnepelt az MTTK

Tizenhat éves a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar. Az MTTK megújult épületében tartott ünnepségre az egész Kárpát-medence területéről érkeztek vendégek.

Article images

Halloweenre Jeffrey Dahmernek öltözni?!

A 90-es évek egyik legkegyetlenebb amerikai sorozatgyilkosának életéről készítettek Netflixes sorozatot. A filmet vegyes érzelmekkel fogadta a nagyközönség.

Article images

Workshop Szegeden a határon átnyúló együttműködésről

A határon átnyúló együttműködés témájában szerveztek workshopot a Szegedi Tudományos Akadémiai Bizottság székházában október 13-án. Számos előadó beszélt azokról a programokról, amelyek serkenthetik Magyarország és határos országainak összetartását logisztikai, gazdasági és közigazgatási szempontból. A workshop-on a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tanárai is részt vettek. Dr. Gábrity Molnár Irén az Újvidéki Egyetem nyugalmazott tanára, aki Karunkon is hosszú évekig tanított, a határmenti népességmozgásokról tartott előadást. Dr. Zakinszky Toma Viktória, Karunk tanársegédje pedig a vajdasági magyar nyelvű média szepontjából vizsgálta az az Európai Unió Interreg programjában rejlő lehetőségeket.

Article images

Te kommunikálj az autóval, ne az autó veled!

Néhány hét alatt elsajátíthatod a szabályokat, majd egy sikeres elméleti vizsgát követően, egy nagyon nyugodt, türelmes oktató mellett, pár hónap alatt levezeted a kötelező gyakorlati órákat. Ezt követően ismét vizsgázni kell, s ha sikerül, egy B kategóriás jogosítvány tulajdonosa lehetsz. Ennyi az egész. Könnyűnek hangzik, nem? Valójában nem mindenkinek az.

< < 1 2 3 ... 9 > >