- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Társadalom

Article images

Emlékezzünk az online oktatásra

Két éve már, hogy először kellett az online oktatással szembenéznünk, akkor még ijedten, ma már rutinosabban állunk elé. Az online oktatásnak, ahogy a jelenlétinek is megvoltak a maga előnyei és hátrányai. A tanárok és a diákok részéről is. Sokan ütköztek nehézségekbe, új feladatokba. Ezekre a kihívásokra ma már csak visszaemlékezünk, jó vagy rossz érzéssel emlékezünk rájuk, és reménykedünk, hogy még egyszer nem kerül rá sor.

Article images

Telefonfüggőség vagy tudatos használat?

Digitális bennszülöttek azok, akik együtt nőttek fel a digitális technológiákkal. A mai világban rengegeten használunk okostelefont a mindennapokban. Velük fekszünk le este, és kelünk fel reggel. Azonban vannak kivételek, akik nemet tudtak mondani ezekre a készülékekre. Erről Beke Ottóval és Csernai Pannával beszélgetünk.

Article images

Hatvannal a síneken

Általában az embereket jó érzés tölti el, ha a vonatozásra gondolnak. A sínek simasága, a száguldó kilométerek... De vajon hogyan éli meg ezt egy olyan ember, akinek ez a munkája?

Article images

Vajon van még mitől tartanunk?

A koronavírus megjelenése óta megváltozott az életünk. Az elmúlt pár évben szinte mindenhol a járványról beszéltek. A kávézókban, ha egyáltalán nyitva voltak, a gyógyszertárban, otthon és a médiában. Naponta közölték a fertőzöttek és a halottak számát. Mindez nemcsak az idősebbekre, de a gyerekekre is hatással volt. A felmerülő kérdésekre, hogy pontosan ez az idő mennyire változtatta meg az életünket, a gondolkodásunkat, hogyan hatott a fiatalokra, Pap Ágota pszichológus ad választ.

Article images

Internetes ismerkedés

Manapság az internetes ismerkedés egyáltalán nem szokatlan dolog. Mint minden új ismeretségből, ebből is bármi kisülhet. Sajnos vagy nem sajnos, de tényleg bármi.

Article images

Elsuhanó hétköznapok

Felgyorsult világban élünk. Gyakran hallhatjuk manapság ezt a mondatot, mely már-már közhellyé vált. Ezek szerint mégiscsak nagy felismerés rejlik benne. De megéri-e tartani a felgyorsult világ ritmusát? Miért lenne gond, ha lemaradnánk kicsit?

Article images

Tegyünk a gyerekmunka ellen!

A közösségi oldalakat böngészve akaratlanul is megakad a tekintetünk egy-egy ruhareklámon. Csak egy kattintás, és már ki is választhatjuk a méretet, megrendelhetjük a kívánt ruhadarabot. Azután ott vannak az esős hétvégéken kikapcsolódást nyújtó plázák. Először csak nézelődünk, majd hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy fizetünk a pénztárnál. Vajon felmerül bennünk olykor a kérdés, hogy valóban megéri-e új ruhát vásárolni? Persze sosem járunk utána, hogy honnan érkeznek a termékek kedvenc üzleteink polcaira és vállfáira.

Article images

Látni kell a fényt az alagút végén

Az életben sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy elveszítjük a reményt, nincs kedvünk a tervünk megvalósításához, megszűnik a motivációnk. De vajon gondolkodtunk-e már azon, hogy a hátrányos helyzetű vagy valamilyen fogyatékkal élő embereknek mennyivel több feladattal kell megküzdeniük az életben, mint nekünk, egészséges társaiknak?

Article images

Változatlan valóság

Idén remélhetőleg magunk mögött hagyjuk a koronavírus-járványt, mely így már csak egy rövid bekezdés lesz majd a jövő történelemkönyveiben. Bár mondják, hogy a történelem az élet tanítómestere, vajon ezúttal tanul(t)unk-e történelemből?

Article images

Meghívó minden emigránsnak

A képzeletemben született egy postás. Fiatal, kedves, pontos. Elküldeném vele a meghívókat, de nem tudom hova, nem tudom hogyan, mert annyian vagytok!

< < 1 ... 2 3 4 ... 9 > >