- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Társadalom

Article images

Hozzuk vissza a tavaszt!

Hogy is van az a vicc? – Hová mész Pistike? – A cseresznyefára cseresznyét szedni! – De hát tél van Pistike! – Tudom... Sapka, sál! Március 21. a tavasz első napja. Minden ember várja a hideg, zord tél után a tavasz beköszöntét. Ki ne szeretné, amikor színesbe öltözik a világ? Kirügyeznek a fák, kinyílnak a virágok... Azonban Pistike jól mondja, idén elkél a sapka, sál, sőt még a nagykabát is!

Article images

Március 15. öröksége

Március 15. az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete, és egyben a magyar sajtó napja, hiszen ezen a napon nyomtatták a magyar sajtó első szabad termékeit. A témáról Agyánszki Máté történészt, történelemtanárt kérdeztük.

Article images

Nyugdíjasként Ludason

Egyre többet hallunk arról, hogy a vajdasági falvak elnéptelenednek, a lakosság átlagéletkora nő. Nincs ez másként az észak-bácskai falvakban sem. Szerencsés helyzetben vannak azok az idős emberek, akiknek még él a házastársa vagy a gyermekei nem költöztek külföldre. Nem minden faluban van gyógyszertár és orvosi rendelő, olykor a buszjáratok sem a nyugdíjasoknak kedveznek. Hogyan oldják meg mégis a mindennapjaikat? Erről kérdeztük Szűcs Józsefot és Veronát, akik Ludason élik nyugdíjas éveiket.

Article images

A nagyböjtnek mindannyiunk számára van üzenete

Sokan csak legyintünk, amikor a nagyböjtről van szó. Régi szokásnak fogjuk fel. Esetleg eszünkbe jut egy-egy családi történet, hogy a dédnagymama ilyenkor hogyan hagyta el a zsíros ételeket, esetleg buzgóbban járt templomba. De vajon az instás-tiktokos világban hasznunkra válik, ha egy kis időre lemondunk valamiről? Baranyi László péterrévei plébánossal beszélgettünk erről.

Article images

Örökké tartó valóság

Szocializálódás, szórakozás, bulizás, kikapcsolódás, utazás... Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek hiányzik!

Article images

Van élet média nélkül?

Olykor rám tör a felismerés, mennyi időt töltök a közösségi oldalakon tanulás közben. Csak rápillantok a telefonomra... Végül több mint fél óráig csak a kijelzőt nézem, üzeneteket írok... Megnézek egy képet, amit átküldtek... Amikor pedig az órára pillantok, kénytelen vagyok arra gondolni, mennyivel előrébb juthattam volna a dolgaimmal, ha nem így töltöm el az időmet.

Article images

A matektanár

A bácskossuthfalvi Pásztor Sándor a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Középiskola egykori matektanára. Hivatásának szépségeiről és buktatóiról mesél nekünk a következő interjúban.

Article images

És te mit kezdesz az életeddel?

A pacséri Nyúl Zoltán baptista lelkész, hét gyermek édesapja. Tanárként, lelkészként, szociális munkásként is dolgozott munkássága során.

Article images

Médiakáosz

A média nagy szerepet játszott a koronavírus-járvány során, a közérdekű információk mellett azonban számos álhír is szárnyra kapott, amelyek futótűz módjára terjedtek. Talán a világ előbb heveri majd ki magát a járványt, mint az általa generált összeesküvés-elméleteket?

Article images

Levél tudjuk kinek

Délután négy óra volt. Ültem a konyhában az asztalnál, épp almát majszoltam. A háttérben szólt a rádió, ahogy szokott is a nap nagy részében. Majd egy női hang zavarta el a gondolatfelhőim... vakcina... harmadik adag... fertőzöttet regisztráltak... unalmas. Ekkor döntöttem úgy, hogy levelet írok. Neki. Tudjátok, kinek!

< < 1 ... 2 3 4 ... 7 > >