- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Társadalom

Article images

Kedvességünk határtalan!

A kedvesség az a nyelv, amelyen a süket hallani tud, a vak pedig látni - mondta Mark Twain. Elgondolkodtat ez a mondat. Mindenhonnan azt halljuk, hogy legyünk kedvesek: erre tanítanak a szüleink, ezt mondják az iskolában, a munkahelyen - legalábbis idáig azt hittem, hogy mindenki ezt a neveltetést kapja.

Article images

Húsvét, a feltámadás ünnepe

Húsvétra gondolva sok minden juthat eszünkbe. A tavasz, a feltámadás, a barka, a tavaszi szünet, a 40 napos böjt vége, a finom sonka, piros tojás és a locsolók. De miről szól igazából a húsvét ünnepe? Milyen hagyományok kötődnek a legjelentősebb keresztény ünnephez? Erről mesélt nekünk négy egyház képviselője Vajdaságból.

Article images

Adományozzunk a rászorulóknak!

A szegénysorsú kisgyermekes családok számára Szabadkán és környékén folyamatosan zajlik az adománygyűjtés. Ezért aki teheti és szeretne adakozni, megteheti több helyszínen is: a Caritas Zmaj Jovina 20-as szám alatti székhelyén, illetve minden szabadkai plébánián, valamint a nagycsaládos egyesületek gyűjtőpontjain (Szabadkán a Smile, Hajdújáráson pedig a Kolibri).

Article images

Egy jegyzet a bevásárlólista hátulján

Számos gondolat kavarog a fejemben, ami a bevásárlólista összeírása közben jutott eszembe. A papír hátuljára fel is írom, csak el ne felejtsem anyunak odaadni a listát, ha megy a boltba. Jaj, elcsöppen az orrom! Hol van a zsebkendő?!

Article images

Egy ruha mindig jelent valamit viselőjén

Mit jelent az igazi sikerélmény? Hogyan tud érvényesülni egy pályakezdő divattervező? Erről mesélt Alacker Helga, aki jelenleg a zágrábi egyetemen tanul textiltervezést.

Article images

Két nap az ukrán-magyar határon

Az orosz-ukrán háború február 24-e óta tart. Vannak, akik harcolni akarnak, többen mentik az életük, családjuk. Mindkettőhöz bátorság kell. A tiszabecsi határátkelő közelében lévő II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskolában kialakított menekült befogadóközpontban jártunk.

Article images

Nyílt napot tartottak az MTTK-n

Nyílt napot tartott a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar szombaton. Az eseményen a tanárok és a hallgatók remek programokkal várták az érdeklődőket. Az érdeklődők betekintést nyerhettek mind a négy szakirányba, valamint a Hallgatói Önkormányzat munkájába is.

Article images

Néprajzkutatással a környezetbarát jövőért

Kézműves foglalkozást és Terülj, terülj asztalkám elnevezésű népi játék oktatást tartottak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon kedden. A program lényege az ökológiai tudás továbbadása volt.

Article images

Hozzuk vissza a tavaszt!

Hogy is van az a vicc? – Hová mész Pistike? – A cseresznyefára cseresznyét szedni! – De hát tél van Pistike! – Tudom... Sapka, sál! Március 21. a tavasz első napja. Minden ember várja a hideg, zord tél után a tavasz beköszöntét. Ki ne szeretné, amikor színesbe öltözik a világ? Kirügyeznek a fák, kinyílnak a virágok... Azonban Pistike jól mondja, idén elkél a sapka, sál, sőt még a nagykabát is!

Article images

Március 15. öröksége

Március 15. az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete, és egyben a magyar sajtó napja, hiszen ezen a napon nyomtatták a magyar sajtó első szabad termékeit. A témáról Agyánszki Máté történészt, történelemtanárt kérdeztük.

< < 1 ... 2 3 4 ... 8 > >