- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Társadalom

Article images

Ünnepelt az MTTK

Tizenhat éves a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar. Az MTTK megújult épületében tartott ünnepségre az egész Kárpát-medence területéről érkeztek vendégek.

Article images

Halloweenre Jeffrey Dahmernek öltözni?!

A 90-es évek egyik legkegyetlenebb amerikai sorozatgyilkosának életéről készítettek Netflixes sorozatot. A filmet vegyes érzelmekkel fogadta a nagyközönség.

Article images

Workshop Szegeden a határon átnyúló együttműködésről

A határon átnyúló együttműködés témájában szerveztek workshopot a Szegedi Tudományos Akadémiai Bizottság székházában október 13-án. Számos előadó beszélt azokról a programokról, amelyek serkenthetik Magyarország és határos országainak összetartását logisztikai, gazdasági és közigazgatási szempontból. A workshop-on a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar tanárai is részt vettek. Dr. Gábrity Molnár Irén az Újvidéki Egyetem nyugalmazott tanára, aki Karunkon is hosszú évekig tanított, a határmenti népességmozgásokról tartott előadást. Dr. Zakinszky Toma Viktória, Karunk tanársegédje pedig a vajdasági magyar nyelvű média szepontjából vizsgálta az az Európai Unió Interreg programjában rejlő lehetőségeket.

Article images

Te kommunikálj az autóval, ne az autó veled!

Néhány hét alatt elsajátíthatod a szabályokat, majd egy sikeres elméleti vizsgát követően, egy nagyon nyugodt, türelmes oktató mellett, pár hónap alatt levezeted a kötelező gyakorlati órákat. Ezt követően ismét vizsgázni kell, s ha sikerül, egy B kategóriás jogosítvány tulajdonosa lehetsz. Ennyi az egész. Könnyűnek hangzik, nem? Valójában nem mindenkinek az.

Article images

Emlékezzünk az online oktatásra

Két éve már, hogy először kellett az online oktatással szembenéznünk, akkor még ijedten, ma már rutinosabban állunk elé. Az online oktatásnak, ahogy a jelenlétinek is megvoltak a maga előnyei és hátrányai. A tanárok és a diákok részéről is. Sokan ütköztek nehézségekbe, új feladatokba. Ezekre a kihívásokra ma már csak visszaemlékezünk, jó vagy rossz érzéssel emlékezünk rájuk, és reménykedünk, hogy még egyszer nem kerül rá sor.

Article images

Telefonfüggőség vagy tudatos használat?

Digitális bennszülöttek azok, akik együtt nőttek fel a digitális technológiákkal. A mai világban rengegeten használunk okostelefont a mindennapokban. Velük fekszünk le este, és kelünk fel reggel. Azonban vannak kivételek, akik nemet tudtak mondani ezekre a készülékekre. Erről Beke Ottóval és Csernai Pannával beszélgetünk.

Article images

Hatvannal a síneken

Általában az embereket jó érzés tölti el, ha a vonatozásra gondolnak. A sínek simasága, a száguldó kilométerek... De vajon hogyan éli meg ezt egy olyan ember, akinek ez a munkája?

Article images

Vajon van még mitől tartanunk?

A koronavírus megjelenése óta megváltozott az életünk. Az elmúlt pár évben szinte mindenhol a járványról beszéltek. A kávézókban, ha egyáltalán nyitva voltak, a gyógyszertárban, otthon és a médiában. Naponta közölték a fertőzöttek és a halottak számát. Mindez nemcsak az idősebbekre, de a gyerekekre is hatással volt. A felmerülő kérdésekre, hogy pontosan ez az idő mennyire változtatta meg az életünket, a gondolkodásunkat, hogyan hatott a fiatalokra, Pap Ágota pszichológus ad választ.

Article images

Internetes ismerkedés

Manapság az internetes ismerkedés egyáltalán nem szokatlan dolog. Mint minden új ismeretségből, ebből is bármi kisülhet. Sajnos vagy nem sajnos, de tényleg bármi.

Article images

Elsuhanó hétköznapok

Felgyorsult világban élünk. Gyakran hallhatjuk manapság ezt a mondatot, mely már-már közhellyé vált. Ezek szerint mégiscsak nagy felismerés rejlik benne. De megéri-e tartani a felgyorsult világ ritmusát? Miért lenne gond, ha lemaradnánk kicsit?

< < 1 ... 2 3 4 ... 10 > >