- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Társadalom

Article images

Változatlan valóság

Idén remélhetőleg magunk mögött hagyjuk a koronavírus-járványt, mely így már csak egy rövid bekezdés lesz majd a jövő történelemkönyveiben. Bár mondják, hogy a történelem az élet tanítómestere, vajon ezúttal tanul(t)unk-e történelemből?

Article images

Meghívó minden emigránsnak

A képzeletemben született egy postás. Fiatal, kedves, pontos. Elküldeném vele a meghívókat, de nem tudom hova, nem tudom hogyan, mert annyian vagytok!

Article images

Nők a politikában – Interjú Dubacz Évával

Tekintettel arra, hogy a homo politicus nem újkeletű dolog, a nők politikai szerepvállalásáról nem olyan régtől fogva beszélhetünk. Máig megoszlanak a vélemények, hogy melyek voltak régen, és melyek most a nők jogai és feladatai a politikában. Abban mindenesetre megegyezhetünk, hogy a 21. században jelentősen változott a nők helyzete. Ma már egy nő is ott ülhet a parlamenti üléseken, illetve egy nő is foglalkozhat aktívan politikával. Interjúalanyom, Dubacz Éva is ilyen vizekre merészkedett, Éva ugyanis vajdasági tartományi képviselő a Vajdasági Magyar Szövetség színeiben.

Article images

Halászlevet ebédre

Egy jó kis halászlé, aztán legyen mellé egy kis rántott hal, mert úgy az igazi! Nehezen tudnék elképzelni ettől finomabb fogást egy esős és nyirkos péntek délután.

Article images

Rendhagyó konferencia az MTTK-n

Örökség, közösség, hagyományos ökológia tudás címen szerveztek konferenciát a Magyar Tannyevű Tanítóképző Karon.

Article images

Fiatalok és a televízió

A fiatalok ma már jóval kevesebb időt töltenek a tévé előtt, mint az idősebb korosztály. A tinédzserek fogékonyabbak a tévénézés alternatíváira. Csökken az érdeklődés a hagyományos tévézés iránt, és ez felveti a kérdést, hogy vajon a jövőben véglegesen felváltja-e majd az online világ a televíziózást?

Article images

Derült égből pofon

A pofon szó főnév, jelentése arcra ütés tenyérrel. A szó szinonimái: nyakleves, füles, tasli, arculcsapás, arculütés, maflás, csapás. Tehát a pofon erőszakos cselekedet, vagy mégsem?

Article images

Oszd meg és uralkodj!

Divide et impera, vagyis oszd meg és uralkodj. Gyakran halljuk mostanában ezt a réges-régi közmondást, de vajon elgondolkodunk-e azon, hogy mit is jelent ez a valóságban?

Article images

Kedvességünk határtalan!

A kedvesség az a nyelv, amelyen a süket hallani tud, a vak pedig látni - mondta Mark Twain. Elgondolkodtat ez a mondat. Mindenhonnan azt halljuk, hogy legyünk kedvesek: erre tanítanak a szüleink, ezt mondják az iskolában, a munkahelyen - legalábbis idáig azt hittem, hogy mindenki ezt a neveltetést kapja.

Article images

Húsvét, a feltámadás ünnepe

Húsvétra gondolva sok minden juthat eszünkbe. A tavasz, a feltámadás, a barka, a tavaszi szünet, a 40 napos böjt vége, a finom sonka, piros tojás és a locsolók. De miről szól igazából a húsvét ünnepe? Milyen hagyományok kötődnek a legjelentősebb keresztény ünnephez? Erről mesélt nekünk négy egyház képviselője Vajdaságból.

< < 1 ... 3 4 5 ... 9 > >