- BEJELENTKEZÉS -Elfelejtetted a jelszavad?


- REGISZTRÁCIÓ -
Hozzájárulok az adataim tárolásához


Newsroom Communicator logó

Társadalom

Article images

A legviccesebb vírus – csak egyetemistáknak

Szerbiában az egyetemisták többsége nem venné fel a koronavírus elleni védőoltást. Áprilisban a közösségi oldalakon megjelent felvételeken a szerb fővárosban a hallgatók kólóznak egy aluljáróban. A fiatal értelmiség köreiben vannak, akik azt állítják, hogy nem is létezik a vírus, sőt, az is elterjedt nézet, miszerint a védőoltás meddőséget okoz. Szociológusok, médiakutatók keresik a választ, honnan ered a hallgatók bizalmatlansága a tudomány egyik legfontosabb vívmánya, a vakcina iránt?

Article images

Varga Viktória lett a HÖK új elnöke!

Új elnököt választott a szabadkai székhelyű Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata. A legutóbbi közgyűlésen döntötték el, hogy ki legyen az új HÖK elnök. A választás Varga Viktóriára esett.

Article images

Napi 1200 adag meleg étel a szabadkai népkonyhán

28 éves lett Vajdaság legnagyobb népkonyhája, a szabadkai. Naponta 1200 adagot készítenek a rászorulók részére. Hogy kik jogosultak rá? Milyen ételt kapnak? Kik a támogatók? Az alábbi riportban megtudhatják.

Article images

Projektoktatás az óvodában

A projektmódszer az óvodás érdeklődése, az óvodapedagógusok és az óvodások közös tevékenységére építő módszer, amely a megismerési folyamatot projektek sorozataként szervezi meg. A projektmódszer kialakítása John Dewey elvein alapul. Szerinte a tanulásnak személyes tapasztalatokon kell alapulnia, az óvodapedagógusoknak figyelembe kell venni az óvodások fejlődési szükségleteit, valamint fontos, hogy aktívan részt vegyenek a gyerekek tanulási folyamatainak kialakításában.

Article images

Gyerekek, mobiltelefon, számítógép

A mobiltelefon- és számítógép-használat a gyerekek körében is egyre elterjedtebb: legtöbben már egészen kisgyerekkorban használják ezeket a készülékeket. Ártalmas lehet ez a gyerekek számára? Mennyire használják megfelelően, tudatosan?

Article images

Védőoltás a szabadkai egyetemistáknak is

Azok a hallgatók, akik szeretnék felvenni a védőoltást, a fővároson kívül más városokban is a helyi hallgatói poliklinikákon jelentkezhetnek a vakcina felvételére – közölte csütörtökön Branko Ružić oktatási miniszter Belgrádban. Egyelőre azonban nem tudni, hogyan zajlik majd az oltás a szabadkai egyetemista kollégiumokban – tudtuk meg a szabadkai Bosa Milićević kollégium titkárságán.

Article images

Női és férfi szerepkörök a családban?

Vajon ciki, ha az apuka pelenkáz, vagy ha néha ő törli le a port a tévéről? Vagy mi a helyzet az örökös vitatárggyal, hogy ki viszi le a szemetet? Baj, ha anya is kisautózik a gyerekkel? De mi volt 100 éve a megszokott és a normális a férfi és női szerepkörökben? Mennyiben változott mindez?

Article images

Egy csepp vér mindenkiért

Véradást szerveztek a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. Az eseményt 2006 óta évente kétszer tartják meg.

Article images

A nap, amikor a magyarok szíve egyszerre dobbant

Magyarország egyik legmeghatározóbb eseménye az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc, amelynek célja a függetlenség és sajtószabadság kivívása volt.

Article images

Mit ünneplünk március 8-án?

Sokan csak úgy tekintenek március 8-ára, hogy ezen a napon a férfiak virággal kedveskednek nő ismerőseiknek. Miről is szól valójában a nemzetközi nőnap? Ennek az ünnepnek is egész történelme, sokak szerint pedig mély üzenete és tartalma van.

< < 1 ... 7 8 9 > >